Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene goriva
  • 19.12.2022. 13:30

Ponovo padaju cijene goriva - znatno niža i litra plavog dizela

Vlada RH je danas donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom se cijene goriva od sutra drastično smanjuju.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.271
  • 155
  • 0

Na telefonskoj sjednici Vlade RH koja je održana danas donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom se cijene goriva od sutra drastično smanjuju.

Naime, kako se i najavljivalo, cijena benzina past će ispod 10 kuna po litri, a znatno će pojeftiniti i dizel, plavi dizel kao i plin.

Tako će nova cijena plavog dizela od sutra biti 7,20 kuna što je smanjenje za 75 lipa u odnosu na prethodni tjedan. Dizelsko gorivo bit će isto toliko jeftinije, a litra će koštati 10,84 kn.

Najviše pada cijena benzinu i to za čak 97 lipa tako će litra koštati 9,63 kune. Nove cijene plina su 9,24 kn/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,62 kn/l) te 13,49 kn /kg UNP za boce (smanjenje 0,62 kn/l).

Iz Vlade su podsjetili na to da nema njihovih mjera cijene bi iznosile 12,83 kn/l za dizelsko gorivo, 8,10 kn/l za plavi dizel, 11,09 kn/kg UNP za spremnike te 15,82 kn/kg UNP za boce.


Tagovi

Cijene goriva Vlada RH Plavi dizel Benzin Plin Dizelsko gorivo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.