Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodatni porez
  • 09.06.2022. 15:00

Porez na "izvanredni profit" od rata u Ukrajini

Postoje sektori koji su imali koristi od rata, rekao je ministar ekonomije Martin Guzman predstavljajući prijedlog nacrta zakona kojim se oporezuju tvrtke koje ostvaruju izuzetan prihod

Foto: Depositphotos/nabokv
  • 321
  • 49
  • 0

Situacija u Ukrajini dovodi pojedine zemlje do uvođenja različitih mjera. Tako je argentinska vlada predložila nacrt zakona kojim se oporezuju tvrtke koje ostvaruju izuzetan prihod od rata u Ukrajini. Ova mjera bi posebno pogodila domaću industriju žitarica, piše Reuters

Vlada lijevog centra pokušava ovom mjerom smanjiti fiskalni deficit i pomoći trećoj po veličini ekonomiji Latinske Amerike da se izbori s galopirajućom inflacijom koja je na dobrom putu da premaši 70 posto.

Prijedlog ima za cilj uvesti dodatni porez od 15 posto na kompanije s profitom od preko milijardu pezosa (oko 8,3 milijuna dolara) u 2022. godini, čija je profitna marža ili veća od 10 posto u realnom smislu, ili je 20 posto veća nego u 2021. godini.

Najviše će biti pogođeni sektori energetike, hrane i poljoprivrede. Opozicija je već najavila odbijanje nacrta zakona. Kongres ga mora odobriti, a podržava ga Međunarodni monetarni fond (MMF), s kojim je Argentina nedavno restrukturirala dug od 44 milijarde dolara.

"Postoje sektori koji su imali koristi od rata", rekao je ministar ekonomije Martin Guzman predstavljajući prijedlog zakona Kongresu zajedno s predsjednikom Albertom Fernandezom.


Tagovi

Argentina Porez Dodatni porez Ukrajina Inflacija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.