Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmjena iskustava
  • 15.11.2015. 17:40

Porez na repromaterijal ih dijeli!

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne komore, skupina francuskih poljoprivrednika posjetila je općinu Nova Kapela.

Foto: HPK
  • 750
  • 111
  • 0

U mjestu Siće u općini Nova Kapela u Brodsko-posavskoj županiji održana je sjednica Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore na kojoj su boravili i predstavnici poljoprivredne komore iz departmana Haute-Loire koji se nalazi u regiji Auvergne na jugoistoku Francuske.

Domaćini su gostima iz Francuske omogućili obilazak nekoliko poljoprivrednih gospodarstava, među kojima i ono Antuna Vrakića, koje je široj javnosti postalo poznato nakon što je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ovoga ljeta, vozeći se u njihovu kombajnu, simbolično označila početak žetve.

Razmjena iskustava francuskih i hrvatskih farmera

Francuski poljoprivrednici u Brodsko-posavskoj županiji.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić kazao je kako su, zahvaljujući slavonskim obiteljskim gospodarstvima, gosti iz Francuske imali prilike uživati u domaćim specijalitetima, ali i porazgovarati s našim poljoprivrednicima. Zaključeno je, kako i francuski poljoprivrednici imaju razne probleme, no puno manje od hrvatskih. Prema riječima Antuna Vrakića koji je ujedno i predsjednik regije Istočna Hrvatska, Hrvatske poljoprivredne komore, dovoljno je uzeti u obzir činjenicu da je porez na repromaterijal kod nas 13%, a u Francuskoj nama nevjerojatnih samo 1%.

Foto: HPK


Fotoprilog


Tagovi

Siće Nova Kapela Brodsko-posavska županija Hrvatska poljoprivredna komora Departman Haute-Loire Auvergne Francuska Antun Vrakić Kolinda Grabar-Kitarović Kombajn Žetva Matija Brlošić Domaći specijaliteti Repromaterijal Porez


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]