Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PBZ Leasing
  • 21.10.2015. 10:30

Povoljno financiranje u kunama do kraja godine!

Financiranje iz HBOR linije moguće je u kunama uz fiksnu kamatnu stopu 5,2% za gospodarska vozila i radne strojeve te 5,4% za opremu i strojeve.

  • 1.798
  • 90
  • 0

U sklopu Operativnog programa ruralnog razvoja raspisane su brojne mjere u koje poljoprivrednici pokušavaju uklopiti svoja gospodarstva. No čekanje na sredstva može potrajati, a do tada je jedno od rješenja PBZ financijski leasing. U nastavku donosimo informacije o uvjetima i mogućnostima, ali i reprezentativni prikaz troškova financijskog leasinga za traktor.

Što je financijski leasing?

Financijski leasing je pravni posao u kojem primatelj leasinga u razdoblju korištenja objekta leasinga plaća davatelju leasinga naknadu koja uzima u obzir cjelokupnu vrijednost objekta leasinga, snosi troškove amortizacije tog objekta leasinga i opcijom kupnje može steći pravo vlasništva nad tim objektom leasinga po određenoj cijeni koja je u trenutku izvršenja te opcije manja od stvarne vrijednosti objekta leasinga u tom trenutku, a rizici i koristi povezani s vlasništvom na objektu leasinga većim dijelom prenose se na primatelja leasinga.

Financijski leasing je vrlo sličan kreditu. Isplatom posljednjeg obroka, primatelj leasinga postaje vlasnik kupljene opreme, stroja ili gospodarskog vozila!

Visina financiranja putem leasinga ovisi o trajanju ugovora, visini učešća koje je primatelj spreman izdvojiti te o kamati. U PBZ - LEASING u d.o.o. moguća je i otplata glavnice u 4 mjeseca po želji klijenta.

Fiksna kamata za financiranje u kunama!

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti ili poduzeća koji obavljaju neku od poljoprivrednih djelatnosti odnedavno mogu ugovoriti leasing za nabavku poljoprivredne mehanizacije uz povoljne uvjete financiranja. U cilju poticanja poljoprivrednog razvoja, PBZ Leasing u financiranju poljoprivrednika koristi EIB i HBOR liniju financiranja.

Važno je istaknuti da PBZ Leasing ne naplaćuje trošak obrade.

Financiranje iz EIB linije moguće je u eurima uz promjenjivu kamatnu stopu 4,6% za gospodarska vozila i radne strojeve te 4,99% za opremu i strojeve. Financiranje iz HBOR linije moguće je u kunama uz fiksnu kamatnu stopu 5,2% za gospodarska vozila i radne strojeve te 5,4% za opremu i strojeve. Učešće iznosi minimalno 20%. Ako primatelj leasinga može izdvojiti veće učešće, iznos financiranja putem leasinga je manji pa je i ukupan trošak za primatelja leasinga manji.

Reprezentativni prikaz troškova - financijski leasing za traktor

Leasing je moguće zatražiti u bilo kojoj od podružnica PBZ Leasinga. Dovoljno je pripremiti ponudu za gospodarsko vozilo, opremu ili stroj te zatražiti uvjete i mogućnost financiranja. Za odobrenje je potrebna provjera boniteta klijenta. U nastavku donosimo troškovnik financijskog leasinga za traktor.

Tablica 1: Prikaz troškova financijskog leasinga za traktor

Valuta leasinga

kn

Vrijednost vozila (bruto)

541.632

Učešće (20%)

108.326

Iznos financiranja

433.306

Rok otplate

72

Iznos naknade (jednokratni troškovi obrade)

0

Kamatna stopa

5,2%

Efektivna kamatna stopa

5,49%

Ukupan iznos kamate za razdoblje otplate

72.094

Mjesečni obrok

7.014

Ukupan iznos za otplatu*

504.999

Iznos otkupa

400

* Ukupan iznos za otplatu uključuje iznos glavnice te kamate obračunate do dospijeća.

Prije sklapanja ugovora o leasingu, PBZ Leasing d.o.o. ce uručiti klijentu "Otplatni plan" s jasno iskazanom efektivnom kamatnom stopom te "Obrazac o informacijama o leasingu" sa jasno iskazanim svim bitnim elementima te ukupnim iznosom za plaćanje.

AGROplus model otplate: samo u vrijeme ostvarivanja prinosa!

AgroPlus model otplate omogućava otplatu glavnice leasinga samo u vrijeme ostvarivanja prinosa poljoprivrednih kultura. Za vrijeme ostvarivanja prinosa korisnik leasinga otplaćuje i glavnicu i kamate, dok u preostalom razdoblju otplaćuje samo kamatu.

Za više informacija o financiranju, kontaktirajte PBZ Leasing na jedan od idućih kontakata:

  • Zagreb, Radnička cesta 44, tel: 01 63 63 606, fax: 01 63 63 598
  • Osijek, Ulica Rep. Hrvatske 33, tel: 031 431 220, fax: 031 297 868
  • Split, Ulica slobode 7, tel: 021 421 292, fax: 021 421 279
  • Zadar, Zagrebačka 1, tel: 023 223 086, fax: 023 224 637
  • Pula, Šijanska 1b, tel: 052 652 290, fax: 052 224 241
  • Rijeka, Đure Šporera 3, tel: 051 751 250, fax: 051 751 253

Tagovi

PBZ Leasing Financijski leasing Kredit Amortizacija Ruralne mjere EU natječaj Mjera 4 Troškovi kredita Otplata leasinga EIB HBOR Gospodarsko vozilo Uvjeti financiranja Rok otplate Učešće Kamatna stopa

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.