Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 05.03.2016. 19:30

Poznata lica pomoćnika ministra poljoprivrede

Tko će odsad obnašati važne funkcije u Ministarstvu poljoprivrede?

Foto: Agri Conto Cleen
  • 8.083
  • 679
  • 0

Dosadašnji bliski suradnici bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine bili su Mirjana Mataušić-Pišl, Božica Rukavina i Domagoj Križaj. Oni su jučer na zatvorenom dijelu 6. sjednice Vlade Republike Hrvatske razriješeni dužnosti pomoćnika ministra.

Pomoćnicima novog ministra Davora Romića imenovani su Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Nenad Šćulac, Ivica Francetić i Zdravko Barać.

Tko su novi pomoćnici ministra?

Krunoslav Karalić je poznat znanstvenoj zajednici kao predsjednik katedre za Ishranu bilja na Zavodu za agroekologiju Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Osijeku te kao docent Ishrane bilja i Fertilizacije, ali i koordinator na projektu AGRI-CONTO-CLEEN.

Tomislav Kiš je po struci doktor veterine, a otprije je obavljao funkciju u Ministarstvu poljoprivrede, točnije u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, a sada će zasigurno odlučivati o pitanjima vezanima za životinjski uzgoj na nacionalnoj razini.

Pomoćnicima novog ministra Davora Romića imenovani su Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Nenad Šćulac, Ivica Francetić i Zdravko Barać.

Nenad Šćulac je diplomirani pravnik koji je, kako saznajemo, na dužnost pomoćnika ministra poljoprivrede angažiran kao stručnjak za pravne poslove, za usklađivanje procedura i pripremanje pravilnika. Šćulac na novu dužnost u koalicijskoj vladi Domoljubne koalicije i MOST-a dolazi s mjesta pročelnika Službe za opće poslove Grada Buzeta, a prije toga bio je pročelnik ureda tadašnjeg gradonačelnika, a sadašnjeg istarskog župana i potpredsjednika IDS-a Valtera Flege.

Ivica Francetić je prije svog imenovanja obnašao funkciju lovnog inspektora Ministarstva poljoprivrede kao član Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije.

Zdravko Barać je pak u bivšoj administraciji HDZ-a obnašao dužnost ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije, a trenutačno je i potpredsjednik Europske asocijacije za stočarsku proizvodnju (EAAP).

Novi Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Boris Lalovac razriješen je dužnosti predsjednika, Ivan Vrdoljak dužnosti zamjenika predsjednika, a Branko Grčić, Gordan Maras, Darko Lorencin i Tihomir Jakovina dužnosti članova Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Novim predsjednikom Nadzornog odbora, koji je ministar financija po položaju, imenovan je Zdravko Marić. Novim zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora, koji je ministar gospodarstva po položaju, imenovan je Tomislav Panenić. Novim članom, koji je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije po položaju, imenovan je Tomislav Tolušić. Nadalje, imenovana su tri člana Nadzornog odbora iz reda ministara, Anton Kliman, Davor Romić i Darko Horvat.

Jakovina razriješen i ostalih dužnosti

Tihomir Jakovina razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a Jakša Puljiz, Ivana Vargašević Čonka i Davorka Hajduković razriješeni su dužnosti članova Upravnog vijeća. Novim predsjednikom, koji je ministar poljoprivrede po položaju, imenovan je Davor Romić, a članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Tomislav Tolušić, Ivana Vargašević Čonka i Marijan Njavro.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, a temeljem prijedloga ministra poljoprivrede, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Hrvatskih voda Tihomir Jakovina, Roberto Lujić, Milan Stojanović, Predrag Štromar, Venko Ćurlin i Boris Šuvak. Novim članovima imenovani su Davor Romić, Slaven Dobrović, Božo Galić, Davor Ljubas, Katarina Ujdur i Bernardica Rubčić.

Foto: Agri Conto Cleen


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Davor Romić Krunoslav Karalić Tomislav Kiš Nenad Šćulac Ivica Francetić Zdravko Barać.


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]