Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan polja Petrokemije
  • 19.09.2013. 12:04

Pravilna gnojidba povećava prinose za 50 posto

Pravilna gnojidba daje za 50 posto povećanje prinosa

Foto: RGBStock.com
  • 540
  • 52
  • 0

Pravilna gnojidba daje za 50 posto povećanje prinosa, rečeno je jučer na Danu Petrokemije koji je održan na Poljoprivrednom institutu Osijek. Krešimir Gojković, predsjednik Znanstvenog vijeća, u ime domaćina, pozdravio je okupljene i pritom istaknuo važnost gnojidbe i navodnjavanja, agrotehničkih mjera kojima se može iskoristiti genetski potencijal hibrida kukuruza i sorata soje.

Soja i kukuruz su kulture na kojima se u višegodišnjim pokusima ispituje utjecaj navodnjavanja i gnojidbe na visinu i kvalitetu prinosa. Voditelj istraživanja je dr. sc. Marko Josipović s Poljoprivrednog instituta, dok Petrokemijin tim predvodi mr. sc. Biserka Stojić.

Cilj ove suradnje je istražiti sinergiju kultivara, navodnjavanja i gnojidbe te intenzitet pojave bolesti i štetnika. Nakon niza predavanja uslijedila je rasprava gdje je istaknuta važnost ovakvih višegodišnjih interdisciplinarnih poljskih istraživanja, ali i transfer postignutih rezultata i saznanja do poljoprivrednih proizvođača putem djelatnika Poljoprivredne savjetodavne službe i specijaliziranih medija te obilazak pokusa.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Petrokemija Gnojidba Krešimir Gojković Marko Josipović


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]