Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 11.12.2018. 16:30

Predstavljena Corteva Agrisicience - spajanjem se uzelo najbolje od triju kompanija

Zahvaljujući Cortevinim kapacitetima u području istraživanja i razvoja potiče se razvoj novih obećavajućih tehnologija i stvaraju se inovativna poljoprivredna rješenja

Foto: Ivana Jurišić
  • 855
  • 50
  • 0

Na božićnom domjenku u hotelu Antunović predstavljen je Corteva Agriscience, nova tvrtka formirana prošle godine spajanjem kompanija Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection i DuPont Pioneer.

Kao i u ostatku svijeta, Corteva Agriscience u Hrvatskoj se predstavlja s integriranom strategijom kako bi odgovorila na nove izazove poljoprivredno-prehrambenog sektora, stavljajući na raspolaganje poljoprivrednicima i uzgajivačima raznovrsne kompetencije i resurse, i to uz globalnu prisutnost koja im pomaže da budu uspješni u cijelom svijetu, ali i s lokalnim rješenjima koja se temelje na potrebama pojedine zajednice.

Kombinirani portfelj

"Naš asortiman proizvoda i usluga obogaćen je kombiniranim portfeljem koji obuhvaća sjeme ratarskih kultura visoke kvalitete i iznimnih prinosa, višestruko nagrađivana sredstva za zaštitu bilja s trenutno najbogatijim razvojem na svijetu, nova rješenja za zaštitu sjemena, tehnologiju stabiliziranja dušika u tlu, kao i digitalna rješenja za poljoprivredu", rekao je Marko Jukić, rukovoditelj Corteve za Hrvatsku.

"Kad sve to uzmemo u obzir, nikakvo čudo da u kukuruzu ove godine na tržištu sudjelujemo s 46 posto, sa suncokretom 41 posto, a u Hrvatsku smo uveli i neke druge kulture u prodaju kao što je uljana repica i lucerna s kojom nažalost više nećemo raditi jer je prodaja tako mala da ne uspijevamo ostvariti profit." 

Zahvaljujući Cortevinim kapacitetima u području istraživanja i razvoja potiče se razvoj novih obećavajućih tehnologija i stvaraju se inovativna poljoprivredna rješenja i suradnja putem optimiziranog globalnog lanca opskrbe i poslovnih ruta usmjerenih prema kupcima.

Hrvatskim korisnicima isti uvjeti i tehnologija kao u drugim zemljama

"Tijekom spajanja tri kompanije, uzeli su se oni najbolji segmenti u kojima je pojedina kompanija radila. Način prodaje je uzet upravo od Pioneera na što smo mi jako ponosni jer upravo taj direktan način komunikacije koji imamo sa svojim poljoprivrednicima je razlog našeg uspjeha. Upravo smo se mi najviše u Hrvatskoj i drugim tržištima angažirani na uvođenju novih hibrida na tržištu, a sve to kako bismo povećali produktivnost naših poljoprivrednika", dodao je Jukić.

O tome je okupljenima govorio i Antonijo Martinović, marketing manager za jugoistočnu Europu. "Ovaj put smo prvi put na jednom mjestu okupili najbolje od najboljeg. Mi želimo omogućiti da hrvatski korisnici imaju iste uvjete i istu tehnologiju kao u svim drugim zemljama, te na taj način povećaju svoju produktivnost, nešto za što sam siguran da ćemo radom u novoj tvrtki uspjeti napraviti“.

Cortega Agriscience postat će nezavisno društvo, uvršteno na burzu, čim se dovrši prethodno objavljeno odvajanje (spin-off) do lipnja 2019.


Fotoprilog


Tagovi

Corteva Agriscience Pioneer Marko Jukić


Autorica

Ivana Jurišić

Više [+]

Novinar u duši, ekonomist po struci. Sa 14-godišnjim iskustvom u uredništvu Zadarskog i Novog Lista, Ivana nam donosi zanimljive i dinamične priče, ali i informacije koje pomažu unapređenju sela i poljoprivrede.


Partner