Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Terra projekti d.o.o.
  • 01.08.2016. 13:45

Pregled uređaja nije samo zakonska obveza!

Krajnji rok za obavljanje prvog pregleda je 26.11.2016., a znak o obavljenom pregledu (naljepnica) izdaje se na razdoblje od 3 godine!

  • 8.867
  • 439
  • 0

Prema Zakonu i Pravilniku o održivoj uporabi pesticida, poljoprivrednici moraju redovito kontrolirati ispravnost prskalica i raspršivača koji se koriste u poljoprivrednoj proizvodnji, kod ispitnih stanica ovlaštenih od strane Ministarstva poljoprivrede za obavljanje tih pregleda. Krajnji rok za obavljanje prvog pregleda je 26.11.2016., a znak o obavljenom pregledu (naljepnica) izdaje se na razdoblje od 3 godine.

Kazne između 2.000 i 50.000kn!

Ukoliko do tog roka poljoprivrednici pregled ne obave, svoje uređaje neće više moći koristiti u zaštiti bilja, te riskiraju novčane kazne u iznosu od 2.000 do čak 50.000 kn. Cijene pregleda uređaja ovise o rasponu prskalice, odnosno broju dizni kod atomizera, a kreću se od 400 kn do 800 kn. Osim toga, primjena sredstava za zaštitu bilja s neispravnim uređajem ozbiljno ugrožava ljudsko zdravlje i okoliš, te šteti proizvodnji i uzrokuje dodatne nepotrebne troškove.

Stoga se poljoprivrednicima savjetuje da pregled obave, ne samo kako bi zadovoljili zakonsku obvezu već i zbog vlastite sigurnosti, osiguravanja optimalnih uvjeta za proizvodnju i smanjenja cijene koštanja proizvodnje.

26.11.2016. krajnji rok za prvi pregled

Upozoravamo poljoprivrednike kako poljoprivredna inspekcija ima pravo zatražiti od obveznika pregleda predočenje znaka o obavljenom pregledu i u zimskom periodu, kada se uređaji ne koriste, te se savjetuje pregled svakako obaviti do 26.11.2016. Tvrtka Terra projekti d.o.o. iz Osijeka ima dvije ispitne stanice te preglede prskalica i atomizera obavlja na području cijele Hrvatske.

Pozivaju se svi koji pregled još nisu obavili da se jave telefonski na broj 098/929-7067 ili mailom na info@terra-projekti.hr te dogovore svoj termin pregleda (mogućnost dolaska i na kućnu adresu).


Tagovi

Poljoprivredna inspekcija Pregled uređaja Uređaji za primjenu pesticida Novčane kazne Atomizeri Prskalice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024