Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Borba protiv korone
  • 05.04.2020. 19:00

Presumjeren 21 milion KM za nabavku medicinske opreme

Danas je na sjednici Vlade FBiH odlučeno da se sredstva predviđena za kantonalne i općinske nivoe vlasti, preusmjere za borbu protiv virusa.

Foto: JumpStory
  • 74
  • 15
  • 0

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog premijera FBiH, Fadila Novalića, stavila van snage odluku o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima vlasti i fondovima, odnosno, kantonima općinama i gradovima i ta sredstva preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa - COVID 19, stoji u  saopćenju Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo finansija ima obavezu da 21 milion KM s tekućeg transfera, ostalim nivoima vlasti i fondovima, usmjeri u Tekuću rezervu Vlade FBiH, a Vlada će zatim ova sredstva preusmjeriti na Federalno ministarstvo zdravstva za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa - COVID 19.

Vlada FBiH zajednički djeluje u interesu naših građana

Podsjećamo da je premijer istakao da posljedice širenja virusa neće uticati samo na zdravlje ljudi nego će se negativno odraziti i na cjelokupnu privredu zemlje. Svima nam je jasno da je u pitanju globalni problem. 

Ohrabrujuća je ipak informacija da neće doći do poremećaja u snabdijevanju osnovnim potrepštinama. Vlada radi i na prijedlogu mjera za ublažavanje posljedica na privredu, koje su uzrokovane postojećom pandemijom.


Tagovi

Fadil Novalić Nabavka opreme Korona virus Cjelokupna privreda Životne potrepštine Ublažavanje posljedica Globalni problem


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]