Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 10.12.2021. 17:00

Proizvod OPG-a konzumiran u restoranu, treba ondje moći i kupiti

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Agroklub
  • 147
  • 17
  • 0

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

"Imamo jako kvalitetne radnike i konobare koji mogu prodati domaći proizvod. Očekujemo da proizvod koji je gost kod nas konzumirao, može i kupiti u našem lokalu i sa osmjehom odnijeti u svoj dom“, kaže Srećko Koljić, član skupštine Nacionalne udruge ugostitelja. 

Navodi i da bi država morala smanjiti PDV na ugostiteljske usluge, kako bi bili konkurentni i u suradnji s OPG-ima dobili kvalitetniji proizvod na menijima u restoranima.Drži i da bi bilo dobro omogućiti da plasman proizvoda domaćih OPG-ova ide i kroz ugostitelje. 

Pogledajte više u videu:

 

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

Srećko Koljić Nacionalna udruga ugostitelja Slavonija 2030.


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]