Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DataConnect
  • 11.11.2019. 09:00
  • Hannover, Njemačka

Proizvođači traktora udružuju snage - DataConnect postaje novi standard industrije?

Poznati brendovi traktora jučer su u Hannoveru prezentirali zajednički nazivnik baziran na podatcima kojima raspolažu pod imenom DataConnect. Po viđenom počinje nova era prezicne poljoprivrede.

Foto: Vedran Stapić
  • 3.655
  • 261
  • 0

Vodeći brandovi industrije traktora - Claas, John Deere, Case IH, Steyr, New Holland uz tehnološku kompaniju 365FarmNet otvorili su novu eru precizne poljoprivrede osiguravajući nastavak njezinog razvoja, dogovorom o zajedničkom djelovanju.

Jučer je na najvećem sajmu poljomehanizacije, Agritechnica 2019 u Hannoveru u Njemačkoj prezentiran novi budući standard industrije traktora pod nazivom DataConnect.

"Uvijek ćemo ostati konkurenti u proizvodnji traktora, ali smo uspjeli dogovoriti zajednički razvijati čitavo novo područje bazirano na podacima“, rekao je direktor Claasa Thomas Bock, čija biografija sadrži upravo obje komponente ove inicijative - i poljomehanizacije i novih tehnologija.

Umrežavanje podataka brendova

Doba pojedinačnog na neki način završava, jer će DataConnect povezati brojna cloud rješenja različitih ponuđača na tržištu.

"Teško je bilo prije nekoliko godina uopće zamisliti da ćemo okupiti sve ove brendove na jednom mjestu, ali danas je to stvarnost. Nakon 3 godine definiranja zajedničkog interesa.“, dodao je Bock.

Po uzoru na Google, Facebook i druge tehnološke divove očekuje se eksponencijalni rast vrijednosti podataka koja će proizaći iz novokreiranog standarda. Osnivači napominju da njihov primarni cilj nije zarada na podacima već mogućnosti i dimenzije koje iz njih samih proizlaze.

U budućnosti tako možemo očekivati transparentniji sustav u lancu hrane, koji će ne samo povezati strojeve u cloudu već i proizvođače s konzumentima. "Podaci su zajednička vrijednost, a mi ćemo se svi natjecati u obradi i njihovoj interpretaciji“ rečeno je na predstavljanju.

Naglašeno je i kako će standard biti otvoren za sve druge proizvođače mehanizacije, ali i ostale zainteresirane dionike agribiznisa, proizvođače programskih i drugih rješenja.

"Imali smo računala i strojeve koji su stvarali groblja podataka. Zato je ovo posebno važno, jer idemo stvarati veću vrijednost iz nečega čime već raspolažemo“ dodao je Mark von Pentz član uprave John Deerea.

Povezanost i suradnja ključ su uspjeha digitalnog svijeta, rečeno je na konferenciji za medije, a DataConnect označen simbolom rušenja barijera u sektoru.

Više informacija poljoprivrednicima za donošenje odluka

Imajući u vidu da će uvijek korisnik, farmer odlučivati želi li i na kojim razinama razmjenjivati podatke, istaknuto je da vjeruju kako će ipak interes postojati jer se na bazi tih podataka razvijaju uzbudljiva rješenja velikih mogućnosti. Za sve one koji to žele.

Tako će vrlo skoro informacije iz Claas Telemarics sustava, zajedno s onima iz John Deere Operations centra, te Case AFS Connect sustava i New Hollandovog MyPLMa činiti potpuno novu dimenziju, zajedničkog nazivnika DataConnect, a zahvaljujući razvojnim inženjerima tvrtke 365FarmNet.

Prednosti su brojne, za mnoge. Poljoprivrednici će imati više informacija za donošenje odluka i online servisa koji ima u tome mogu pomoći. ‘Miješane flote’ traktora više neće imati problem kompatibilnosti.

Proizvođači mehanizacije će dobiti dodatne mogućnosti i smjerove razvoja, a znanstvena zajednica kvalitetniju podlogu za buduća istraživanja i nove spoznaje.


Fotoprilog


Tagovi

DataConnect John Deere Claas Case IH New Holland Steyr 365FarmNet


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]