Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Golden Valley Croatia
  • 11.09.2015. 12:10

Proizvodi Zlatne doline zainteresirali Dance!

Kroz vlastitu udrugu, proizvođači će se moći pravovremeno informirati o svim važnim stvarima vezanim za razvoj proizvodnje, izgradnju vlastitih robnih marki te plasman svojih proizvoda u suradnji sa brandom GVC, na ciljana europska tržišta.

Foto: zlatnadolina.eu
  • 227
  • 26
  • 0

U Zagrebu je osnovana strukovna udruga Bio kooperativa sa ciljem pokretanja razvoja proizvodnje u sastavu branda Golden Valley Croatia (GVC) odnosno Hrvatska zlatna dolina. Nazaslužniji za to je Kruno Kaić, danski poduzetnik požeških korijena te vlasnik spomenutog branda koji intenzivno radi na poslovnom povezivanju danskih biznismena s požeškim krajem.

S Dancima je već pokrenuo zajednički posao u našoj zemlji i to kroz tvrtku Cocro d.o.o., čije je sjedište u Zagrebu, a ima ispostavu i u Požegi.

Danci zainteresirani za mnoge naše proizvode

Kruno Kaić je kazao kako se ulaskom u EU, hrvatskim proizvođačima otvorilo tržište od više od 400 milijuna potrošača, dok istovremeno naša ukupna poljoprivredna proizvodnja ne prelazi 1% ukupne poljoprivredne proizvodnje svih članica EU.

Osim toga, u RH je danas više od 90 tisuća obiteljskih gospodarstava, tvrtki i zadruga koje prema evidenciji Agencije za plaćanje u poljoprivredi, koriste potpore za razvoj vlastite proizvodnje. Podsjetio je i na prve raspisane natječaje iz Programa ruralnog razvoja, pomoću kojih se mogu ostvariti razne bespovratne potpore.

Projekt Golden Valley obuhvaća prehrambene proizvode i pića

U protekle dvije godine bili su usmjereni na sektor proizvodnje hrane i pića te turizma, posebno onog ruralnog. Ovakav pristup proizlazi iz postavljenih ciljeva branda GVC za pokretanjem i razvojem novih tržišta za hrvatske tradicijske i ekološke proizvode.

Domaćim proizvodima žele olakšati put do polica skandinavskih zemalja

Cilj strukovne udruga Bio kooperativa Hrvatska je jačanje razvoja lokalnih proizvođača tradicijskih i ekoloških proizvoda kroz sudjelovanje u kreiranju vlastitih lokalnih i regionalnih robnih marki koji će zajednički pod imenom branda Golden Valley Croatia, izlaziti na ciljana tržišta u Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Etiketa Golden Valley već se nalazi na nekim vrhunskim hrvatskim vinima te proizvodima od meda.

Foto: zlatnadolina.eu


Tagovi

Bio kooperativa Hrvatska zlatna dolina Kruno Kaić Golden Valley Cocro


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.