Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 24.09.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Projekt D.O.N.A.U. - Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

Pozivaju se svi nezaposleni s područja Osječko-baranjske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje da se prijave

Foto: Centar za poduzetništvo
  • 378
  • 64
  • 0

Centar za poduzetništvo kao nositelj, te Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek kao partneri, 26. ožujka 2019. godine započeli su s provedbom novog projekta  D.O.N.A.U. - Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha UP.01.3.1.01.0059, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III. i provodit će se do 26. rujna 2020.

Projektom su planirane sljedeće aktivnosti:

Intervencija na tržištu rada - Motiviranje i osnaživanje ciljne skupine

Održavat će se prije svakog ciklusa edukacija za nezaposlene, a inovativni pristup očituje se kroz angažman psihologa, koji će raditi s ciljanom skupinom kao prvu aktivnost u projektu, prije sudjelovanja u aktivnosti osposobljavanja, kako bi se osiguralo samoosnaživanje, osvještavanje vlastitih vrijednosti i potencijala i motivacija.

Intervencija na tržištu rada - Prilagođeni programi osposobljavanja korisnika

Obuhvaća edukacije o pokretanju poslovanja (5 dana), o operativnom funkcioniranju OPG-ova (5 dana) i ekološkoj poljoprivredi (2 dana) za nezaposlene; te edukaciju o poduzetništvu za učenike srednjih škola poljoprivrednog smjera (5 dana), sve na tri lokacije Osijek, Dalj i Erdut u dva ciklusa.

Intervencije na tržištu rada - Info točke za (samo)zapošljavanje

Osnovane su tri info točke, po jedna u Osijeku, Dalju i Našicama za nezaposlene pripadnike ciljne skupine, kao bi im se osigurala pomoć u pokretanju poduzetničkih poduhvata i za pomoć učenicima u razvoju poslovnih planova.

Predstavljanje primjera najbolje prakse

Planirana su četiri studijska posjeta tijekom trajanja projekta primjera dobre prakse (Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima) kojemu će se sudionici upoznati s poznatim i primjenjivim primjerima održivog uzgoja na malim parcelama, na kojem će sudjelovati timovi učenika i njihov nastavnik te korisnici koji pokrenu ili imaju namjeru pokrenuti posao nakon završenih edukacija te članovi projektnog tima. Na taj način ciljnu skupinu usmjeriti će se u održivu poljoprivredu zasnovanu na inovativnom pristupu i uzgoju na malim parcelama. 

Završna konferencija projekta

Predstavljanje rezultata projekta i povezivanje korisnika s ostalim dionicima.

Cilj cjelokupnog projekta je doprinijeti učinkovitoj provedbi strategije razvoja ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije umrežavanjem ključnih dionika i integriranom pristupu ciljnoj skupini s obzirom na regionalne i lokalne specifičnosti tržišta rada.

U svakom ciklusu edukacija sudjelovat će najmanje 8 pripadnika ciljne skupine - nezaposleni pripadnici ranjivih skupina - po pojedinom mjestu (Osijek, Našice i Dalj), a edukacije će se izvoditi u 2 ciklusa te će biti uključeno ukupno 48 osoba. 

Učenici će biti uključeni u aktivnosti edukacija o osnovama poduzetništva koje će se raditi u srednjim školama poljoprivrednog smjera u Našicama, Dalju i Osijeku. Educirat će se 90 učenika.

Pripreme za prvi ciklus edukacija za nezaposlene su u tijeku. Započinjemo s motivacijskim radionicama kojima ćemo okupiti kandidate za edukacije o pokretanju poslovanja, operativnom funkcioniranju OPG-ova i ekološkoj poljoprivredi. Stoga pozivamo sve nezaposlene s područja Osječko-baranjske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje da se prijave.
 
Kontakt za prijavu i više informacija: lpzdonau@gmail.com
Vrijednost projekta: 839.848,29 HRK 

  • EU sredstva 85% - 713.871,05 HRK
  • RH 15% - 125.977,24 HRK

Elementi projektne vidljivosti


Fotoprilog


Tagovi

DONAU Centar za poduzetništvo Osijek Našice Erdut Dalj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Centar za poduzetništvo Osijek

J.J.Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 283 820, e-mail: info@czposijek.hr web: http://www.czposijek.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?