Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Siječanj 2018
  • 01.02.2018. 12:00

Proljeće usred zime i zakoni - posljedice ćemo tek zbrajati

Što je obilježilo mjesec koji je (napokon) iza nas?

Foto: Bigstockphoto/Syntheticmessiah
  • 486
  • 33
  • 0

Dva Zakona, Zakon o poljoprivrednom zemljištu i Zakon o OPG-u, doživjeli su u proteklom mjesecu svoju konačnu verziju. Konačni prijedlozi poslani su u saborsku proceduru, a reakcije na njih, blago rečeno, nisu baš najbolje. Najduži mjesec u godini obilježile su i iznadprosječne temperature - budimo iskreni, imali smo proljeće u siječnju. Posljedice vremenskih (ne)prilika tek ćemo vidjeti u kasnijim mjesecima, no da ne pogoduju nijednoj poljoprivrednoj kulturi, to je sigurno. A što ste najviše čitali u mjesecu iza nas? Prisjetimo se zajedno.

Zatvorili proizvođača kranjske kobasice

Zbog neispunjavanja minimalnih higijenskih uvjeta i niza drugih nepravilnosti slovenski Inspektorat za sigurnost hrane zatvorio Mesnine dežele Kranjske jednu od najstarijih i najvećih slovenskih tvrtki za proizvodnju i preradu mesa i mesnih prerađevina.

Damir Jagušić već se pet godina grije na brikete iz vlastite proizvodnje!

Već pet godina Damir Jagušić grije se na brikete iz vlastite proizvodnje! Briketi nastaju u njegovu domu u Koprivnici, a potreban materijal dobiva iz svakodnevnog okruženja pa i od prijatelja koji ne znaju gdje bi s pljevom od sušenja kukuruza. Briketinastaju, kaže, primitivnom metodom.

Napokon Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Vlada RH je dala potporu konačnom tekstu Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) i uputila ga u Hrvatski sabor na usvajanje. Zakon prvi puta utvrđuje jasnu razliku između OPG-a, definira što su samoopskrbna gospodarstva, a što ona koja proizvode za tržište, ali nikom ne ukida prava na izravna plaćanja i trženje svojih proizvoda, javljaju u Ministarstvu poljoprivrede

Naklana ovca preživjela i ojanjila dvojke!

Čuda se ne događaju svaki dan, ali čuđenja ima. Kako drukčije opisati događaj koji se zbio u Žegaru kod Obrovca, gdje je visoko bremenita ovca preživjela napad vuka i onako naklana, dva dana nakon napada vuka ojanjila ne jedno nego dvoje janjadi. "Ovo je čudo. Božićnje čudo“, kaže mr.sc. Ana Grgas, dugogodšnja vještakinja šteta od vukova i drugih žaštićenih divljih zvijeri.

Kako pripremati jela od divljači?

Ivan Barbarić Barba iz Gornjeg Draganca (Čazma), hrvatska kuharska legenda otvorenog ognjišta, otkrio nam je sedam recepata za pripremu jela od divljači. Meso divljači na cijeni je od davnina sve do danas zbog svoje prirodnosti, posebnoga okusa, nutricionističkih vrijednosti i ljekovitosti.

Foto: Bigstockphoto/Syntheticmessiah


Tagovi

Siječanj Agroklub Najčitanije 2018


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije