Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 11.01.2021. 18:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

Promjena na čelu Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Dr.sc. Darja Sokolić bit će nova ravnateljica HAPIH-a nakon što 31. siječnja 2021. godine završi mandat dosadašnjem ravnatelju dr.sc. Krunoslavu Dugaliću

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 3.815
  • 268
  • 0

Kako neslužbeno doznajemo, danas je održana sjednica Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) na kojoj je izabrano novo vodstvo. Doktorica znanosti Darja Sokolić bit će nova ravnateljica nakon što 31. siječnja 2021. godine završi mandat dosadašnjem ravnatelju dr.sc. Krunoslavu Dugaliću.

Na novu funkciju dr.sc. Darja Sokolić dolazi s mjesta savjetnika ravnatelja HAPIH-a, a prethodno je bila voditeljica Centra za sigurnost hrane.

Rođena je 1968. godine u Osijeku, gdje je i diplomirala, a doktorirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu na znanstvenom polju biotehnologije.

Podsjetimo, HAPIH je agencija sa sjedištem u Osijeku koja se bavi istraživanjima u polju agronomije, zaštite bilja, sjemenarstva i rasadničarstva, vinogradarstva, vinarstva, uljarstva, voćarstva, povrćarstva, stočarstva, kontrole kvalitete svježeg sirovog mlijeka, meda i stočne hrane te sigurnosti hrane. 

Zaposlenici ove agencije pružaju stručnu i znanstvenu potporu Ministarstvu poljoprivrede, kod izrade legislative, stručnih mišljenja i podloga te provođenjem laboratorijskih analiza uzoraka za fitosanitarnu, poljoprivrednu i vinarsku inspekciju.

U sklopu HAPIH-a nalaze se četiri centra u Osijeku, tri u Zagrebu i jedan u Križevcima. 


Tagovi

HAPIH Darja Sokolić Ravnateljica Krunoslav Dugalić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]