Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Život
  • 10.03.2022. 16:10

Prozivke u Udruzi Život: Robert Hadžić (ne)regularno izabran predsjednik?

Radi se o čistim lažima, uzvraća novoimenovani predsjednik napominjući da je sve odrađeno prema pravilima i predano u Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Foto: Igor Kralj /PIXSELL
  • 338
  • 66
  • 0

"Robert Hadžić je samoprozvani predsjednik Udruge OPG-a "Život", stoji u pismu kojeg potpisuju Zvonimir Dravinac i Danijel Laslo.

Istupanjem u ime Udruge, kažu, povrijedio je Statut, Poslovnik, ali i načela njezina rada. Podsjećaju da je zbog isteka mandata Udruga bila godinu dana bez vodstva, a zadnje tri nije održana valjana skupština. Pokojni predsjednik, u prvom i drugom mandatu, Antun Laslo, s osnivačima istomišljenicima, uvidjevši da Udruga ne djeluje po svojim načelima i transparentno, imao je, pišu, želju da na čelno mjesto dođe netko od mlađih članova i bude realan primjer onoga što OPG jest.

"No, postojao je član koji je sebe vidio na toj funkciji i nije susprezao ni od čega da do toga dođe. Riječ je o Robertu Hadžiću, koji je zajedno s 12 osoba, od kojih troje uopće nisu članovi Udruge, a ona broji 460 članova, neregularno održao sjednicu skupštine i pritom sam sebe predložio za predsjednika", prozivaju.

Pri tome, dodaju, prisutni u Popovači, 19. veljače nisu marili što je, prema njihovim saznanjima i iskustvima u vođenju Udruga, povrijeđen Statut i poslovnik o radu, što nije prihvaćen nikakav Program Udruge, pa čak niti onaj čija provedba ju je izdigla u javnom prostoru. Tvrde i da nije bilo kvoruma, nije objavljeno izvješće o radu, podneseno financijsko izvješće, niti je izabran Izvršni odbor.

Kažu i da ne treba zanemariti činjenicu da je od 460 članova poziv za spornu Skupštinu dobilo samo njih nešto malo više od stotinjak i to putem "neregularnog maila za kojeg se ne zna po kojem ključu su odabirani sretnici ".

Sve je odrađeno prema pravilima

O sumnjama da je održana sjednica "neregularna i sramotno organizirana" neki od članova su Ministarstvu pravosuđa i uprave poslali upit i zatražili nadzor ispravnosti rada udruge.

"Radi se o čistim lažima", uzvraća prozvani Robert Hadžić napominjući da je sve odrađeno prema pravilima i predano u resorno ministarstvo. Ovakvo prozivanje je, dodaje, čisto svojatanje Udruge od strane dijela osnivača. 

Robert Hadžić novi je predsjednik Udruge OPG-a Hrvatske Život

Dvije godine su, podsjeća, imali i vremena i zakonsku dužnost održati Skupštinu, no to se uporno odbijalo, a Udruga neprestano bila u prekršaju. 

Sve je, podcrtava, legalno, a ovakve objede jedan su od razloga zašto je "Život" doveden u situaciju u kojoj dvije godine zapravo nije ni djelovao. Ujedno, svi koji žele, mogu dobiti Statut u PDF formatu. Za sva pitanja i pojašnjenja stoji na raspolaganju te poziva sve članove da se slobodno obrate nadležnom Ministarstvu uprave vezano uz tumačenja Zakona o udrugama i njihova Statuta.


Tagovi

Udruga OPGH Život Predsjednik Skupština Robert hadžić Zvonimir Dravinac Danijel Laslo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).