Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fudžina
  • 15.10.2018. 20:00

Putin i Medvedev u poseti voćnjaku: Branićemo se ovim jabukama

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev posetili su poljoprivredno preduzeće Rasvet i uverili se u dobre karakteristike sorte fudžina.

Foto: Sputnik / Dmitriй Astahov
  • 1.195
  • 58
  • 0

Vreme pre sastanka o razvoju poljoprivrede u Stavropolju, predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev iskoristili su da posete voćnjak sa jabukama poljoprivrednog preduzeća Rasvet (Rassvet). Zasad se nalazi na površini većoj od 62 hektara, a zasnovan je 2016. godine. Očekuje se da će stabla dati pun rod za dve godine, oko 15 kilograma, dok sada daju do nekoliko kilograma jabuka sa jednog stabla. 

"Kako su stabla mala, a jabuke ogromne", prokomentarisao je Putin, a prenosi Sputnik. Stabla su zasađena u lejama na odstojanju od 50-60 centimetara i zaista su niska - ne više od tri metra, dok je drveće prekriveno voćem.

Radnici su objasnili presedniku Rusije da je velik prinos dostignut zahvaljujući genetici. Naime, u ovim voćnjacima proizvodi se poboljšana sorta pod nazivom fudžina. Neki plodovi teški su gotovo pola kilograma, dugo se čuvaju i vrlo su sočni. "Ako se nešto desi, odbranićemo se takvom jabukom", šaljivo je rekao Medvedev.  

Povodom Putinovog rođendana, koji je bio 7. oktobra, zaposleni u kompaniji su mu poklonili sadnice jabuka.

Pogledajte u videu kako je izgledala poseta voćnjaku:


Tagovi

Putin Medvedev Rusija Fudžina Jabuke Voćnjak Stavropolj Rasvet


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.