Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostavka zbog konja
  • 15.01.2019. 11:00

Ravnatelj ergele s koje je "posudio" lipicanca, a konj stradao pod vlakom, podnio ostavku

Ostavka je, podsjećamo, rezultat nevjerojatne priče u kojoj je ravnatelj "posudio" jednog lipicanca iz ergele kako bi ga jahao njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, konj se uplašio, pobjegao i podletio pod vlak. 

Foto: facebook/Državna ergela Đakovo
  • 816
  • 275
  • 0

Mirko Damjanović, ravnatelj Državne ergele Đakova i Lipika podnio je ostavku koju je prihvatio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, doznaje 24sata. Ostavka je, podsjećamo, rezultat nevjerojatne priče koju je otkrio Telegram, a u kojoj je ravnatelj "posudio" jednog lipicanca iz ergele kako bi ga jahao njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, konj se uplašio, pobjegao i podletio pod vlak. 

Nesretni konj je, ide priča, s ergele u Ivandvoru dovezen u 15-ak kilometara udaljenu Strizivojnu gdje živi Damjanović. Konj s kojega je pao ravnateljev maloljetni sin, dao se u bijeg i istrčao na dvotračnu prugu Vinkovci – Zagreb te podletio pod vlak koji ga je na mjestu usmrtio. Nevjerojatna priča za koju je i sam ministar Tolušić novinarima rekao: "Glupa je priča definitivno, slažem se u potpunosti".

Inače, stradali lipicanac u ergeli se vodio pod oznakom 362 Neapolitano Montenegra XLIII-4 i oždrijebljen je 8. kolovoza 2012. Konje lipicance, ako želite, možete unajmiti, međutim u ovom slučaju ne postoje nikakvi zapisi da je konj napustio ergelu. Inače, Državna ergela Đakovo u svom vlasništvu posjeduje oko 160 konja lipicanske pasmine.

Od ukupnog broja na Pastuharni je smješteno tijekom godine između 30 i 40 pastuha, dok se na Ivandvoru nalazi oko 120 lipicanaca različitih dobnih i spolnih kategorija.

Prema dosad poznatom, policija još nije završila obradu ovog slučaja, pa nije poznato hoće li uskoro bivši ravnatelj biti i gonjen za otuđenje i uništavanje državne imovine.


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Lipicanac Stradali konj Ergela Mirko Dajmanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]