Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 23.02.2023. 18:00

Rekord u Fendtu: Proizvedeno više traktora nego ikad

Nakon modernizacije proizvodni pogon u Marktoberdorfu postigao rekordnu proizvodnju.

Foto: Fendt
  • 2.067
  • 184
  • 0

U tvornici Fendt u Marktoberdorfu proslavljaju rekordne rezultate u proizvodnji traktora, piše Agrarheute. Otkako postoji ovaj brend, toliko traktora nikada nije napravljeno u jednoj godini.

Uspjeh je još značajniji kada se u obzir uzmu problemi s kojima su se svi proizvođači poljoprivrednih strojeva suočavali u 2022., poput otežanih isporuka i uskih grla u dostupnosti dijelova.

Nema krize

Matična tvrtka AGCO može se pohvaliti prodajom u vrijendosti od 12,7 milijardi dolara i preko 5.000 novoregistriranih Fendt traktora u Njemačkoj. Taj trend u 2022. pratio je pogon u Marktoberdorfu koji je proizveo 20.000 traktora, što je dugo bio njihov cilj.

Slavlje u Fendtu (Foto: Screenshot/YouTube)

Nakon dogradnje, ovo je jedna od najmodernijih tvornica u svijetu gdje se proizvode sve serije traktora Vario, dok se na lokaciji u Asbach-Bäumenheim izrađuju kabine.

"U 2022. godini mi u Fendtu smo postigli veliku prekretnicu, prvi put u našoj više od 90-godišnjoj povijesti, napravili smo preko 20.000 traktora u jednoj godini", objavio je Christoph Gröblinghoff, direktor ove kompanije.

Izvoze širom svijeta

Budući da je Marktoberdorf jedini proizvodni pogon za Fendt traktore, osim onih na gusjenicama koji se proizvode u američkom Jacksonu, približna izvozna kvota može se lako izračunati iz podataka o registraciji u Njemačkoj. Lani je u toj zemlji registrirano 5.319 novih Fendt traktora.

S ukupnom proizvodnjom od 20.000, oko 14.700 traktora ide na izvozna tržišta, što odgovara udjelu od oko 73 posto.

Svoj rezultat proslavili su i na YouTube:


Tagovi

Fendt Proizvodnja traktora Fendt traktori AGCO


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]