Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povećana sredstva
  • 19.01.2022. 17:00
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bihać

Rekordna izdvajanja za poticaje u USK: Poljoprivrednicima sedam miliona KM

U ovogodišnjem budžetu planirano je i 750.000 KM ukupno za isplate naknada za pretrpljenu štetu u prošloj godini, te bi proizvođači mogli računati na iznos od 15 posto od iznosa poticaja koji su dobili

Foto: Depositphotos/DesignPicsInc
  • 951
  • 301
  • 0

Vlada Unsko-sanskog kantona planira ove godine izdvojiti sedam miliona maraka za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, što su rekordna izdvajanja do sada. Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održali su u Bihaću radni sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođač.

Na sastanku su analizirali ambijent za rad poljoprivrednika, sumirali aktivnosti resornog ministarstva u projektima podrške poljoprivrednim proizvođačima u prošloj godini te planovima za tekuću godinu.

Povećan iznos

Ministar Kulenović i premijer Ružnić istakli su da je, sukladno programskim aktivnostima ovog saziva Vlade USK, i u 2022. godini planirano da se povećaju iznosi za podršku razvoja poljoprivrede sa ciljem povećanja konkurentnosti poljoprivrede Unsko-sanskog kantona.

"U prošloj godini realizovano je 4,9 miliona KM kroz poticaje poljoprivrednoj proizvodnji, kroz predloženi budžet za 2022. planirali smo sedam miliona" kazao je ministar Kulenović.

Isplata naknada za štetu

Pored ovog, u ovogodišnjem budžetu planirano je i 750.000 KM ukupno za isplate naknada za pretrpljenu štetu u prošloj godini, te bi proizvođači mogli računati na iznos od 15 posto od iznosa poticaja koji su dobili.

Ova bi isplata, na početku godine, kažu proizvođači, bila od značaja za njihov rad pogotovo u trenutnoj situaciji konstantnog porasta cijena na tržištu te su ukazali na nužnost razumijevanja predstavnika kantonalne vlasti za realne potrebe proizvodnje.


Tagovi

Poticaji Poljoprivrednici Vlada USK Mustafa Ružnić Sulejman Kulenović


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete