Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskoro natječaj
  • 15.05.2023. 19:00

RuralFoto - uskoro počinje izbor najbolje fotografije ruralnih prostora, 500 eura nagrada

Uslikajte domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi/žetvi ili neki tradicijski događaj te objavite fotografiju na našem KLUBu. I da, skupljajte lajkove, jer tu je i nagrada publike. Pripremite se, jer nominacije kreću uskoro.

Foto: Welomia@Depositphotos
  • 4.515
  • 1.189
  • 3

Agroklub putem Interneta organizira RuralFoto, javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini.

Ovim putem pozivamo sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije, da tako zajednički promoviramo ljepote naših ruralnih prostora i pokažemo svu raskoš domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominirati u jednu ili više kategorija, a one su redom: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Partneri natječaja RuralFoto su tvrtka Pevex i Europska komisija.

Pravila izbora i nominacija

Nominirana fotografija uz pripadajući opis i hashtag #RuralFoto te hashtag teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tijekom razdoblja nominacija od 1. lipnja do 31. kolovoza 2023. godine.

Sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a sudjelovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Očekuju se naravno kadrovi domaćih krajolika, a imajte na umu da dobar opis zasigurno može pomoći u privlačenju lajkova.

Stručni žiri po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sudionici glasaju za pobjednike. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih. 

Nagradni fond 2.000 EURa + poklon sponzora

Tu je i dodatna motivacija, naime, pobjednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 eura, uz posebnu nagradu sponzora, za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitatelja (unutar 40 najboljih).

Sudionici moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracijskom obrascu. Fotografije nepotpunih profila bit će izuzete od ocijenjivanja. 

Evo i terminskog slijeda događanja:

  • 1. lipnja: Otvaranje nominacija
  • 31. kolovoza: Zatvaranje nominacija
  • 5. rujna: Stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih fotografija po kategorijama i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike
  • od 6. do 10. rujna: Sudionici natječaja glasuju za izbor najbolje fotografije 
  • 15. rujna: Proglašenje pobjednika 

Proglašenje najboljih fotografija i predstavljanje autora bit će održano 15. rujna 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova. Pravila izbora možete pronaći na poveznici: Pravila izbora RuralFoto.


Dokumenti


Tagovi

RuralFoto Fotografija Izbor Životinje Priroda Selo Proizvodnja


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.