Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 27.07.2022. 14:00

S polja ukradena tona luka, iz plastenika rajčice, a otuđeno i vozilo s košnicama

No, to nije sve - obrali su kradljivci i krastavce, tikvice, pokušana je krađa kokoši...

Foto: Depositphotos/kreatorex
  • 1.269
  • 277
  • 0

Između 23. i 25. srpnja, u poljskom predjelu zvanom "Kotec", u blizini Ivanovca, nepoznati počinitelj je s oranice ukrao oko 1.000 kg luka, objavila je Policijska uprava međimurska. 

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a iz policije navode da će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U istoj županiji, ali 12. srpnja u poslijepodnevnim satima u Držimurcu, s njive koja se nadovezuje na stražnji dio dvorišta obiteljske kuće, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko stotina kilograma krastavaca i 31-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 26. lipnja do 8. srpnja u polju zvanom "Bistrec", nedaleko Donjeg Vidovca, nepoznati je počinitelj s njive, vlasništvo OPG-a, ukrao petstotinjak kilograma tikava, sorte Golica. Materijalna šteta također je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Nestalo vozilo s košnicama

Policijska postaja Vukovar je pak zaprimila kaznenu prijavu 74-godišnjeg Osječanina u kojoj je naveo da mu je u okolini područja Ludvinaca nestao teretni automobil, kojeg nije koristio u prometu nego ga je prenamijenio za pčelarstvo.

Kako navode, u njemu je bilo i nekoliko desetaka košnica, ali bez pčela.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske navode da je prijavitelju time pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Provode se izvidi, a nadležnom državnom odvjetništvu će dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo krađe.

Krađa rajčica i kukuruza

Kako piše icv, kradljivci su poharali i OPG Šelimber iz Sedlarice i to dva puta.

Prvo su u noći, sa 16. na 17. srpanj ukrali 300 kilograma rajčice iz plastenika, a potom s nedjelje na ponedjeljak, odnosno s 24. na 25. srpanj još 300 kg rajčice i 1.000 klipova kukuruza šećerca. 

Dodajmo i da je na području PU međimurske, brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen kradljivac kokoši. Naime, 12. srpnja dvadesetak minuta nakon ponoći u Nedelišću, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Sajmište, nepoznati počinitelj ukrao je 16 kokoši iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 61-godišnjaka. 

Petnaestak minuta kasnije, između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana, pronađen je 32-godišnjak od kojeg su oduzete ukradene životinje i vraćene vlasniku.


Tagovi

Krađa Vozilo Košnice Povrće Krađa kokoši


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.