Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 10.11.2022. 15:00

SIMA 2022: Grandiozni Case IH Quadtrac AFS i elegantni New Holland T4F osvojili nagrade

Globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule na pariškom sajmu SIMA 2022.

Foto: Case IH
  • 176
  • 23
  • 0

Međunarodni agrobiznis show SIMA 2022 ove je godine proslavio 100. obljetnicu. Započeo je 6. studenog i traje još danas. U Parizu se ovaj tjedan predstavljaju najnovije tehnološke inovacije u svijetu poljoprivrede. 

Na sam dan otvaranja, globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule. Žiri su činili međunarodni novinari koji predstavljaju vodeće poljoprivredne medije širom Europe.

Case nagrađen u kategoriji XXL

Case IH je za svoj Quadtrac AFS Connectt dobio nagradu Farm Machine 2023 za traktore u kategoriji 'XXL'. Njime je predstavljena evolucija zglobnog traktora s četiri gusjenice koji uključuje tehnologiju bežičnog povezivanja.

Quadtrac je 1997. lansiran na europsko tržište i od tada neprestano razvija svoj dizajn i poboljšava karakteristike. AFS Connect tehnologija omogućava trenutni, automatizirani dvosmjerni prijenos podataka između traktora i online portala myCaseIH, koji je dostupan putem mobilnog telefona ili PC-a.

Lansiran je prije 25 godina (Foto: R. Prusina) 

Najnoviji Steiger traktori na kotačima i Quadtrac gusjeničari, na vrhu su Case IH asortimana, a sadrže poboljšane specifikacije i performanse. To uključuje novi naslon za ruke, odgovarajuće kontrole i AFS Pro 1200 monitor osjetljiv na dodir, koji ima AFS Connect daljinski prenos podataka i nadzor. Kapacitet dizanja je povećan do pet posto zahvaljujući novoj poluzi za teške uvjete rada. Svi modeli su opremljeni s powershift mjenjačima. Hidraulični sustav velike snage osigurava protok ulja do 428 l/min, opskrbljujući do osam elektro-hidrauličnih daljinskih ventila za najzahtjevnije priključke.

New Holland tri nagrade

New Hollandov traktor T4F pobijedio je u kategoriji "Najbolji specijalizirani traktor". Presudna je bila njegova VisionView TM kabina koja nudi udobnost otvorenog traktora unutar strukture koja je zapravo prilagođena manevriranju u uskim prostorima.

Dobili su i dvije brončane nagrade za inovacije. Prva je za aplikaciju Grain Cam Mobile Grain Loss Calculator u kategoriji radova od žetve do skladištenja. Ona pomaže poljoprivrednicima da uz pomoć fotografskih podataka lakše izračunaju postotak izgubljenog zrna tijekom žetve. 

Drugu medalju je dobio u kategoriji stočarstva - obnovljivi izvori energije, za ulogu u promoviranju kružne ekonomije kroz model proizvodnje goriva na farmi što doprinosi negativnom ugljičnom otisku. Ova kompanija je prva na tržište izbacila traktor na metan i tako poljoprivredu učinio energetski efikasnijom i neovisnom.


Tagovi

SIMA 2022 Case IH Quadtrac AFS Connectt AFS Pro 1200 monitor New Holland Specijalizirani traktor Inovacije


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]