Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2018
  • 02.01.2019. 15:00

Sjećate li se što se sve događalo u 2018.? Pročešljali smo tekstove i događanja koja su je obilježila

Iza nas je godina u kojoj smo obilježili jubilarnih, prvih 10 godina postojanja, kada smo zdušno navijali za naše (srebrne!) nogometaše pa i ispisali kartice tekstova o zemljama suparnicima i nogometašima koji su (sigurno postoji veza s dobrom igrom), odrastali na poljoprivrednim dobrima. Ma, budimo iskreni, poljoprivreda je sastavni dio svih područja našeg života. Jer, ono, hrana...

Foto: Pixabay/Goran Jakus
  • 182
  • 13
  • 0

Na završetku stare i početku nove godine, uvijek se rade nekakve analize. Kako je bilo, što se moglo učiniti bolje? Naravno, nismo ni mi drugačiji (pa i u privatnom životu analiziramo, kako ne bismo u poslovnom!) te smo odlučili provjeriti što je to što vas je najviše privuklo prošle godine. 

Naša baza sorti, koliko nam kazuju podatci, itekako je "pretresana" prošle godine, često ste posezali i za oglasnikom i našim klubom, ali i praktičnim savjetima koje smo objavljivali. Pa i 10 godina starim! Jer Agroklub je zakoračio u svoju 11 godinu. Vrijedni su nam to podaci jer ukazuju čemu trebamo posvetiti više pažnje - dakako ne zanemarujući i druge segmente poljoprivredne proizvodnje. Pa i zabavu. 

Iza nas je godina u kojoj smo obilježili jubilarnih, prvih 10 godina postojanja, kada smo zdušno navijali za naše (srebrne!) nogometaše pa i ispisali kartice tekstova o zemljama suparnicima i našim nogometašima koji su (sigurno postoji veza s dobrom igrom), odrastali na poljoprivrednim dobrima. Ma, budimo iskreni, poljoprivreda je sastavni dio svih područja našeg života. Jer, ono, hrana...

Proširili smo lani i našu mrežu dopisnika kako bismo što bolje doprli do naših poljoprivrednika u svakom kutku Lijepe naše. Pišite nam, recite što biste voljeli čitati na Agroklubu, nudite konstruktivne kritike (smijete nas nekad i pohvaliti), tu smo radi vas. I idemo, hrabro u 2019.!

Poslao dva ista uzorka maslinovih ulja - jedno na svoje ime, drugo na šogora. Šogor viceprvak, on na 42. mjestu?

U namjeri da provjeri objektivnost ocjenjivanja zadarski maslinar Borislav Bore Pedić poslao je dva uzorka istog svog ulja na 21. međunarodno izdanje Oleum Olivarum u istarsku Krasicu. Jedan uzorak na svoje ime, a drugi na ime Slovenca Jože Pahora.

Samo je nebo granica za rusku poljoprivredu - u Sibiru će saditi lubenice?!

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je sraz s domaćinom Rusijom u četvrfinalu Svjetskog prvenstva. Zemljom zbog čijeg poljoprivrednog buma SAD zatvara urede po svijetu, u problemu su i EU izvoznici, a Rusi u rukavima imaju još dva aduta. Jedan je Sibir koji će kao mjesto nekadašnjih gulaga postati mjestom uzgoja lubenica, bobičastog voća, kukuruza i grožđa!

Pitali ste nas kad će isplata potpora - mi pitali APPRRR. Evo što kažu!

Pitali ste nas kad će isplata potpora, a mi odgovor potražili u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Provjerite pregled plana odobravanja potpora!

Osnivanje OPG-a i Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

U suradnji s Centrom za poduzetništvo Osijek donosimo informacije kako se osniva poljoprivredno gospodarstvo i druge korisne informacije!

U polupustom ličkom selu samohrana majka bavi se intenzivnom poljoprivredom - i ne odustaje

U današnje vrijeme kada život od poljoprivrede postaje sve teži, informacija da u ličkim brdima, na samoj granici Like i Dalmacije jedna mlada žena, samohrana majka, sama kroz poljoprivredne poslove osigurava egzistenciju za sebe i četvero djece, zavrjeđuje pozornost šire javnosti.

Damir Jagušić već se pet godina grije na brikete iz vlastite proizvodnje!

Često me pitaju pa koliko se to isplati? I to me gura naprijed. Naučeni smo dobiti sve gotovo i opet smo nezadovoljni. Za grijanje kuće od 180 kvadrata potrošim 5,6 tona briketa i uštedim si 5,6 tisuća kuna godišnje, a ljudima se ne da, kaže nam Damir.


Tagovi

Agroklub 2018 Najčitanije Svjetsko nogometno prvenstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]