Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klanica ovaca
  • 11.11.2019. 15:00
  • Velika Britanija

Skrivena kamera otkrila okrutno ponašanje prema ovcama pred klanje

Video iz klanice, koja je navodno pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu, bez da se zna uzrok smrti.

Foto: Animal Equality
  • 1.301
  • 58
  • 0

Skrivene kamere koje su postavili borci za prava životinja, otkrile su novi slučaj okrutnosti prema domaćim životinjama. Ovog puta u pitanju su ovce, snimljene u klanici Farmers Fresh u Vrekshamu, na severu Velsa u Velikoj Britaniji. Životinje dolaze u klanicu gde pokretnom trakom odlaze do mesta gde bi trebale da budu omamljene i zaklane, piše Daily Mail

Pokidana transportna traka gnječi ovce

Međutim, na snimku se vidi kako je pokretna traka pokidana, žive ovce u nju upadaju, traka ih gnječi ili se bore pod težinom drugih, već uginulih ovaca. Takvim, već omamljenim ovcama, klaničari usput režu grkljan. 

Video iz klanice, koja je navodno već pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu, bez da se zna uzrok smrti. 

Zbog svega ovoga, organizacija Jednakost za životinje UK (Animal Equality UK) optužila je ovu klanicu za nanošenje bespotrebne patnje ovcama i kršenje stroge kontrole klanja i pozvala FSA da odmah preduzme mere. Ovaj snimak nastao je u julu i avgustu, tek mesec dana nakon što je ta klanica već bila pod istragom zbog gaženja i bacanja ovaca u klanici. 

Sistematsko zanemarivanje dovodi do još više patnje

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ravnopravnost životinja u Velikoj Britaniji, Abigejl Peni, rekla je: "Ove životinje koje se ne mogu odbraniti, tretiraju se kao roba, puštene su na transporter koji ih dovodi do njihove smrti. Klanice su inherentno nemilosrdna mesta, ali ovo sistematsko zanemarivanje - što je pogoršano loše dizajniranom i neodržavanom opremom - uzrokuje još više nevolje za ovu prestrašenu jagnjad i ovce. Zahtevamo pravdu za ove ranjive životinje. Agencija za standarde hrane mora odmah preduzeti mere protiv poljoprivrednika Fresh Walesa i njihovih službenika koji nisu uspeli u svojim dužnostima."

U izjavi FSA rečeno je kako će započeti sa istragom na osnovu snimaka, zajedno sa istragom koja već traje. "Agencija za standarde hrane vrlo ozbiljno shvata dobrobit životinja u klaonicama", rekao je portparol FSA-e.

Užas klanice ovaca pogledajte u videu ispod. 


Tagovi

Klanica ovaca Patnja životinja Okrutnost nad životinjama Mučenje životinja


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u