Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Čađavica
  • 05.02.2022. 12:55
  • Virovitičko-podravska, Čađavica

Slučaj dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta istražuje USKOK

U petak smo ispred zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske zatekli skupinu poljoprivrednika pozvanih da istražiteljima izlože svoju stranu priče i podastru dokaze na kojima temelje svoje sumnje.

Foto: Goran Gazdek
  • 8.086
  • 650
  • 0

Slučaj dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta u Općini Čađavica od sredine ovog tjedna istražuje Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), potvrđeno nam je iz više izvora.

Nakon medijskih napisa o sumnjama na nepoštene, netransparentne, suprotne Pravilniku i nezakonite radnje prilikom odabira ponuđača za zakup državnog zemljišta i nekoliko desetaka kaznenih prijava protiv odgovornih osoba zbog sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti, Državno odvjetništvo slučaj je prepustilo USKOK-u.

U petak smo ispred zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske zatekli skupinu poljoprivrednika pozvanih da istražiteljima izlože svoju stranu priče i podastru dokaze na kojima temelje svoje sumnje. Nakon njih, istoga je dana saslušana još jedna skupina.

Poljoprivrednici na nogama: Traže poništenje natječaja za državno zemljište i najavljuju tužbe

"U interesu istrage u ovom trenutku ne možemo pričati o sadržaju razgovara i naših iskaza, ali možemo reći da je istražitelje do u detalja zanimala problematika dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta u našoj općini. Neki od nas iskaz su davali i više sati“, izjavili su nam nezadovoljni poljoprivrednici.


Tagovi

Državno zemljište Zakup USKOK Istraga


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer