Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porezna reforma
  • 27.07.2018. 10:25

Smanjuje se PDV na svježe meso, voće, povrće i ribu?

Znatno smanjenje stope trebalo bi dodatno potaknuti domaću poljoprivrednu proizvodnju, ali i utjecati na niže cijene tih proizvoda.

Foto: Bigstockphoto/alabn1
  • 1.305
  • 93
  • 0

Porezna reforma odnosno dio koji se odnosi na rasterećenje od obveza plaćanja PDV-a, mogla bi razveseliti poljoprivrednike. Naime, prema onome što je doznao Jutarnji, PDV bi se s 25 trebao smanjiti na 13 posto na svježe meso, voće, povrće i ribu. Znatno smanjenje stope trebalo bi dodatno potaknuti domaću poljoprivrednu proizvodnju, ali i utjecati na niže cijene tih proizvoda.

Prema onome što su doznali, nova verzija porezne reforme u ponedjeljak bi trebala biti predstavljena na Predsjedništvu HDZ-a, a za utorak je predviđen sastanak vladajuće koalicije. Plan je da do kraja srpnja Ministarstvo financija paket poreznih zakona pošalje na e-savjetovanje kako bi u rujnu došli u Sabor, a na snagu stupili početkom godine. 

Poreznom reformom, doznali su dodatno, ukinula bi se dva doprinosa na plaće - za zapošljavanje i zaštitu na radu, stopa poreza na dohodak od 36 posto primjenjivala bi se na plaće veće od 25.000 ili 35.000 kuna, a doprinos za zdravstveno osiguranje povećao za 1,5 posto.


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

PDV Porezna reforma Meso Voće Povrće Riba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo