Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 07.10.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Gašinci, Kondrić

Smrtno stradao 64-godišnji traktorist

Još je jedan život izgubljen na našem području.

Foto: Pixabay/ProStarDesigns (ilustracija)
  • 393
  • 29
  • 0

U prometnoj nesreći između Gašinaca i Kondrića poginuo je 64-godišnji vozač traktora. Prema prvim informacijama koje je iznijela Policijska uprava Osječko-baranjska, traktor se spuštao na nizbrdici kada je, iz zasad neutvrđenih razloga, iz njega ispao 64-godišnjak, kojega su potom pregazili kotači traktora.

Nažalost, vožnja traktorom tako je uzela novu žrtvu. Posjećamo, samo u prva četiri mjeseca 2019. godine 92 traktora sudjelovala su u prometnim nesrećama, u kojima su smrtno stradale 4 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno, doznali smo iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Od tada se dogodio još niz nesreća sa smrtno stradalima i bojimo se da će brojke do kraja godine biti još poražavajuće nego li prethodnih godina. 

Nesreće s traktorima: Samo do svibnja poginule su 4 osobe. Brojka je danas daleko veća

Statistika MUP-a, naime, kaže da je u posljednjih 10 godina na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali traktori nastradalo 1.780 osoba, od kojih je 77 smrtno stradalo. Lani je, pak, zabilježeno 336 nesreća u kojima je devet osoba smrtno stradalo, a 81 osoba ozlijeđena. Godine 2017. u 334 nesreće, život su izgubile tri osobe, a 69 je ozlijeđeno. U 2016. je zabilježen najveći broj nesreća, 362, u kojima je poginulo pet osoba, a 80 ozlijeđeno. 

Inače, prevrtanje traktora je vodeći uzrok smrti poljoprivrednika širom svijeta. Japanski su znanstvenici shvatili kako bi mogli spriječiti nesreće uslijed prevrtanja traktora - vodećeg uzroka smrti poljoprivrednika širom svijeta.

Ako bi proizvođači traktora uzeli u obzir ponašanje lopte, moglo bi se spriječiti prevrtanje traktora, kažu istraživači.

Traktoristi, budite oprezni!


Tagovi

Traktor Nesreća Poginuo traktorist


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]