Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 17.07.2018. 13:35

Smrtno stradao ribar, u oluji s broda pao u more

Stravična oluja koja je pogodila noćas šibensko područje dovela je do tragedije.

Foto: Bigstockphoto/zlatkozalec
  • 319
  • 19
  • 0

Stravično olujno nevrijeme koje je je noćas zahvatilo područje Šibenika uzelo je i jedan život. Naime, tijelo muškarca (50) koji je sinoć oko 23,20 sati pao s ribarskog broda kod otoka Krapnja pronađeno je u moru kod Žaborića jutros oko 3 sata, potvrdili su za sibenik.in iz tamošnje Lučke kapetanije.

Kako navodi Šibensko-kninska policija, sinoć, 16. srpnja oko 23.30 sati je zaprimljena dojava u Postaji pomorske policije Šibenik od Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka da je kod otoka Krapnja s ribarice murterskih registracijskih oznaka u more upao član posade, a u traganje se uz Lučku kapetaniju Šibenik uključilo i plovilo policije i građani. 

Oko 3.05 sati kod mjesta Žaborić u moru je po dojavi građanina pronađeno mrtvo tijelo za koje je naknadno utvrđeno da se radi o stradalom 50-godišnjaku s navedene ribarice.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika tijelo je izvučeno iz mora na policijsko plovilo i dovezeno do Brodarice gdje tijekom jutra također po nalogu Županijskog državnog odvjetništva slijedi očevid i daljnje postupanje. 

Uz tragičan ishod potrage za muškarcem, u Centru 112 imali su još pet poziva za spašavanje na moru vezano uz oštećenja i nasukavanje plovila. Srećom, bez ljudskih žrtava. Zbog oluje koja je pogodila grad, hitne službe imale su noćas preko 20 intervencija uklanjanja srušenih stabala i ostalih prepreka. Uništeno je 20-ak vozila na koja su pala stabla. 


Tagovi

Šibenik Tragedija More Oluja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).