Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 12.09.2016. 21:45

Snažan rast BASF-ova sektora Zaštite bilja!

U Ludwigshafenu u Njemačkoj održana je konferencija BASF-ova sektora Zaštite bilja. Ističu kako je važno gledati u budućnost i biti dio vodećeg tima u djelatnosti koji pomaže da se unaprijedi budućnost moderne poljoprivrede.

  • 1.379
  • 75
  • 0

U Ludwigshafenu u Njemačkoj održana je konferencija BASF-ova sektora Zaštite bilja. Markus Heldt, predsjednik sektora, rekao je kako je BASF u izvrsnoj poziciji da ponude svojim korisnicima rješenja koja ispunjavaju njihove specifične potrebe.

"Naš portfelj, naši kanali i sposobnost brzih promjena i razumijevanja potreba poljoprivrednika daju nam solidnu konkurentsku prednost. Tržište agrokemikalija razvija se i mi aktivno nastojimo iskoristiti prilike koje proizlaze iz trenutnih pokušaja spajanja kako bismo povećali svoj doprinos i ponudu vrijednosti", izjavio je Heldt. Na konferenciji je tvrtka istaknula zadnje inovacije za poljoprivrednike i svoju strategiju za budući rast, istodobno govoreći o tekućim transformacijama i izazovima u poljoprivredi. Unatoč trenutnoj makroekonomskoj kolebljivosti, poljoprivredno tržište i dalje je atraktivno. Globalni zahtjevi za povećanjem proizvodnje hrane i kvalitete hrane nisu se promijenili.

Zadatak poljoprivrednika da prehrane sve veće, bogatije i zahtjevnije stanovništvo neće biti ništa lakši - potreba za novim tehnologijama, kao što su naše, i dalje će biti velika, kaže Heldt.

Kako bi na najbolji mogući način izašao ususret poljoprivrednicima i ostvario rast na tom tržištu, BASF će nastaviti snažno ulagati u istraživanje i razvoj, jačati svoje kanale inovacija i ulaziti u partnerstva kako bi se ubrzao razvoj novih tehnologija.

Najnoviji BASF-ovi fungicidi Revysol i Xemium

Proizvodi koji su novi kandidati za BASF-ov sadašnji kanal inovacija u zaštiti bilja u naprednoj su fazi, i to za sve indikacije. Tvrtka procjenjuje da će prodaja proizvoda za zaštitu bilja izbačenih na tržište između 2015. i 2025. godine iznositi ukupno tri milijarde eura. Jedan je od primjera najnoviji BASF-ov fungicid, Revysol®, hitno potrebna inovacija kojoj je dodijeljena ključna uloga u suzbijanju bolesti i otpornosti od sezone 2018./2019. nadalje. Taj spoj, koji se trenutno nalazi u postupku registracije pred europskim tijelima, pokazao je iznimnu biološku djelotvornost protiv niza patogenih organizama, a također i povoljan profil što se tiče zadovoljavanja propisa.

Na konferenciji je predstavljen i Xemium® - novi inovativni fungicid s dugoročnim učinkom protiv gljivične zaraze. Dopire do najudaljenijih točaka listova i ima visoku učinkovitost tijekom dugog vremenskog razdoblja. Može se primijeniti izravno na sjeme zbog čega je potrebna manja količina čime olakšava rad poljoprivrednika i omogućava zaštitu već od prvog dana. Za razliku od drugih proizvoda za zaštitu usjeva, Xemium se može primijeniti na specijaliziranim kulturama kao što je voće i povrće te ratarskim kulturama poput soje i žitarica.

Predstavljanje novih BASF-ovih fungicida

Dr. Harald Schwager, član Upravnog odbora izvršnih direktora tvrtke BASF rekao je kako je u proteklom desetljeću, prodaja u tom sektoru porasla je sa 3,3 milijarde na 5,8 milijardi eura, što je porast od 75 posto.

Tvrtka kontinuirano nastoji nadopuniti svoju tradicionalnu ponudu sredstava za zaštitu bilja kako bi poljoprivrednicima osigurao nove tehnologije. Primjerice, MaglisTM najznačajnije je dostignuće u području digitalnog uzgoja. Alati na toj digitalnoj platformi, pokrenutoj početkom 2016. godine, omogućuju temeljna nova saznanja i precizne informacije koje poljoprivrednicima pomažu u upravljanju svojim poslovima. MaglisTM pomaže poljoprivrednicima u prikupljanju, tumačenju i praćenju niza podataka u vezi s usjevima, što dovodi do kvalitetnijih odluka o tome kako uzgajati i stavljati usjeve na tržište.

Budućnost moderne poljoprivrede

Ulaganje u biološka rješenja, koja se sastoje od prirodnih organizama ili ekstrakata biljaka, poljoprivrednicima će donijeti brojne prednosti, uključujući dostupnost dodatnih načina djelovanja koji mogu dovesti do bolje kontrole rezistencije. Nedavnim otvaranjem novog centra za istraživanje i razvoj bioloških i sjemenskih rješenja u središnjici sektora u Limburgerhofu dodatno će se ubrzati razvoj novih proizvoda u tim područjima.

Cilj BASF-a je unaprijediti budućnost moderne poljoprivrede

Do kraja 2016. BASF očekuje da će poljoprivredno tržište ostati nesigurno, a poslovno okruženje izazovno. Na temelju sadašnjih trendova, financijski je cilj Sektora zaštite bilja u 2016. godini ostvariti razinu profitabilnosti iz 2015. godine. Još je važnije gledati u budućnost i biti dio vodećeg tima u djelatnosti koji pomaže da se oblikuje i unaprijedi budućnost moderne poljoprivrede, zaključuje Schwager.


Fotoprilog


Tagovi

BASF Konferencija Njemačka Revysol Xemium Zaštita bilja Tehnologije Poljoprivreda


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]