Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj povrća
  • 14.07.2018. 19:30

Sombor: Mira uzgaja povrće i voće, koje poklanja komšijama

"Sve to što se proizvede, ja od sve volje i od sve radosti uzmem i podelim. To je moje zadovoljstvo, uvek volim da poklanjam", kaže Mira Đanić iz Sombora.

Foto: Pixabay / SvenHilker
  • 267
  • 9
  • 0

Mira Đanić koristi sve prednosti plodne zemlje u okolini Sombora, kako bi u svojoj bašti gajila nekoliko kultura voća i povrća. Na pola hektara rađaju: krompir, luk, paradajz, papriku, krastavce, tikvice, šljive, trešnje, višnje. Ima mnogo posla, oko zalivanja, plevljenja, okopavanja, a ne koristi hemijske preparate. Ipak, ne pada joj teško da posle obaveza na poslu svrati u svoju baštu.

"Treba jako puno da se radi, a meni je poslepodne jako kratko da uradim sve to sama, tako da imam pomagače", kaže Mira za RTV, dok njen unuk Veljko dodaje: "Najviše volim da dođem kod bake, da berem maline i da ih jedem". Njegova sestra Teodora napominje da joj je najdraže sejanje pasulja, dok starija Iva obavlja nekoliko poslova: "Čupam korov, kopam, zalivam cveće, berem maline i luk".

Sve što proizvede - pokloni!

Ono što posebno krasi ovu baštovanku je - humanost. Ona plodove poklanja komšijama i prijateljima! "Sve to što se proizvede, ja od sve volje i od sve radosti uzmem i podelim. To je moje zadovoljstvo, uvek volim da poklanjam", ističe Mira. I komšije potvrđuju da im ova vredna žena napuni korpe sa voćem i povrćem, paradajzom, malinama, lukom.


Izvori

RTV


Tagovi

Mira Đanić Sombor Bašta Voće na poklon Povrće na poklon


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃