Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 20.02.2019. 11:00
  • Varaždinska, Črešnjevo

Spaljivao suhu travu pa pčelaru spalio košnice! 

Materijalna se šteta procjenjuje na oko 15.000 kuna.

Foto: Bigstockphoto/S.Borisovich (ilustracija)
  • 505
  • 109
  • 0

Spaljivao suhu travu pa pčelaru spalio košnice! Naime, kako je izvijestila Policijska uprava varaždinska, jučer, 19. veljače oko 13.30 sati, na poljskom predjelu zvanom Čret u Črešnjevu, 51-godišnjak je spaljivao suhu travu na svojem zemljištu. Tom se prilikom vatra proširila na okolna poljoprivredna zemljišta te na pčelinjak koji je bio udaljen stotinjak metara od mjesta paljenja. Pčelinjak u vlasništvu 63-godišnjaka je zajedno s dvadesetak košnica, u potpunosti izgorio, a materijalna se šteta procjenjuje na oko 15.000 kuna.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beretinec. Protiv 51-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sucu Općinskog suda u Varaždinu, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, navodi policija. 

Koliko je spaljivanje biljnog otpada opasno te može dovesti do nekobtrliranog požara, upozorila je jučer i Hrvatska vatrogasna zajednica. Podsjećamo, od početka godine Vatrogasno operativno središte je zabilježilo gotovo 600 požara raslinja, pri čemu je opožarena površina veća od 2.000 ha. Samo u veljači je u gašenju požara raslinja bilo angažirano 1.168 vatrogasaca, a 6 puta su djelovale zračne snage.

Svakog dana u Hrvatskoj bukne 30 požara: Biljni otpad kompostirajte - ne palite!

"Statistika zabilježenih požara raslinja Vatrogasnog operativnog središta pokazuje kako je najveći broj požara obično zabilježen u ožujku stoga apeliramo na odgovorno ponašanje građana kod poljoprivrednih radova", upozorili su vatrogasci. 


Tagovi

Požar Suha trava Košnica Šteta Pčele


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]