Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blokada
  • 09.08.2013.

Specijalci čuvaju Jakovinu - prijete mu fekalijama

Vijest o nepostizanju dogovora izazvala je revolt prosvjednika, koji su očekivali rezultate sastanka u Zagrebu pa su, osim đakovačke obilaznice, traktorima odlučili, do daljnjega, na nekoliko punktova blokirati prometnice. U strahu od izgreda, policija čuva i obiteljsku kuću ministra Jakovine.

  • 1.751
  • 324
  • 0

Budući da na jučerašnjem sastanku predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom nije postignut nikakav dogovor, slavonski seljaci odlučili su krenuti u blokadu prometnica u kontinentalnim županijama.

Zbog prosvjeda poljoprivrednika zatvoren je ulaz i izlaz na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pa se promet preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod (istok ili zapad). Također zbog prosvjeda zatvorene su D7 u Velikoj Kopanici i Čemincima, D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima.

Blokade će, kako kažu, trajati do ispunjenja ranije iznesenih zahtjeva, a seljaci neće sudjelovati na nastavku razgovora s ministrom Jakovinom, najavljenima za ponedjeljak jer smatraju da ministar nije u stanju ništa učiniti za rješavanje problema neisplate poticaja i otkupne cijene pšenice.

Navodno je nekolicina nezadovoljnih poljoprivrednika htjela izazvati izgred pred ministrovom kućom, pa interventna policija zbog sigurnosnih razloga od sinoć u Bukovlju nedaleko od Slavonskog Broda - čuva obiteljsku kuću ministra Jakovine.

Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je da organizatori poljoprivrednih prosvjeda koji su traktorima blokirali prometnice na području četiri policijske uprave nisu na vrijeme prijavili prosvjed, te je pozvalo poljoprivrednike-prosvjednike da odblokiraju prometnice i svoje djelovanje usklade sa Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Iz MUP-a podsjećaju da se Zakonom o javnom okupljanju izričito propisuje da se prosvjed ne može održati na auto cestama i magistralnim cestama na način kojim se ugrožava sigurnost cestovnog prometa.


Tagovi

Prometnice Policija Jakovina Prosvjedi Specijalci


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić