Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Memorandum o saradnji
  • 20.05.2018. 10:00

Srbija i Slovenija zajedno podržavaju mlade poljoprivrednike

Branislav Nedimović je rekao da Slovenija predstavlja jedan od uzora u čitavoj EU po načinu na koji je rešila problem finansiranja i funkcionisanja mladih farmera.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • 251
  • 12
  • 0

Memorandum o saradnji mladih poljoprivrednika Srbije i Slovenije potpisali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i njegov slovenački kolega Dejan Židan,  u okviru skupa pod pokroviteljstvom UN i FAO na Brdu kod Kranja. U narednom periodu biće uspostavljena radne grupe za mlade poljoprivrednike obe zemlje, pokretanje pilot projekta u Srbiji i savetodavne usluge u pripremi akcionog plana.

Pilot projekat - analiza i pomoć

Pokretanje pilot projekta obuhvata analizu stanja među mladima i u oblasti ruralnog razvoja, proučavanje instrumenata i ekoloških rešenja za organizaciju i rad mladih poljoprivrednika, pomoć u uspostavljanju nacionalne platforme za organizaciju mladih u ruralnim područjima, pomoć u pripremi i sprovođenju pilot projekta i saradnju u uvođenju šema podrške za mlade poljoprivrednike.

Memorandum
Potpisivanje Memoranduma o saradnji mladih poljoprivrednika Srbije i Slovenije 

Slovenija jedan od uzora

Nedimović je rekao da Slovenija predstavlja jedan od uzora u čitavoj EU po načinu na koji je rešila problem finansiranja i funkcionisanja mladih farmera. Dodao je i da je Srbija započela svoj projekat podrške mladima pre godinu dana, kada su uspostavljani grantova za različite poljoprivredne proizvodnje.

"Sada je jako važno da odemo nivo više, da učimo od najboljih i zato smo izabrali za partnera Ministarstvo poljoprivrede Slovenije. Ovo će nam omogućiti da 2019. godine krenemo sa novim merama u pogledu mladih", istakao je Nedimović.

Sprovodiće se obuke, predavanja, savetovanja, razmena informacija i tehničkih podataka, izrada publikacija i dokumenata, stručne obuke, stažiranje i studijska putovanja, zajednička organizacija konferencija, radionica, seminara i predavanja i saradnja stručnih udruženja na međunarodnom nivou.


Tagovi

Branislav Nedimović Dejan Židan Memorandum o saradnji mladih poljoprivrednika Srbije i Slovenije Pilot projekat


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.