Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 23.03.2022. 12:00

Srbijanskim poljoprivrednicima dosadilo čekanje, najavili prosvjed traktorima u Beogradu

Tražimo regresirane cijene goriva, ne mislimo da je sadašnja cijena prihvatljiva, niti da je njeno ograničavanje trajno rješenje, kaže predsjednik Saveza poljoprivrednika Banata Dragan Kleut.

Foto: Đorđe Simović
  • 177
  • 60
  • 0

Predsjednik Saveza poljoprivrednika Banata u susjednoj Srbiji, Dragan Kleut najavio je da će poljoprivrednici, zbog neispunjenih zahtjeva, krenuti 29. ožujka u prosvjednu vožnju do zgrade Predsjedništva u Beogradu, vijest je Bete, prenosi Ekapija.

Kleut je rekao da pored ranijih zahtjeva poljoprivrednici traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistere. Dodao je da su poljoprivredni proizvođači prije nekoliko mjeseci tražili da se potpore po hektaru povećaju sa 4.000 dinara (33 eura) na 200 eura i da se ukine akciza na gorivo.

"Tražimo regresirane cijene goriva, ne mislimo da je sadašnja prihvatljiva, niti da je njeno ograničavanje na 179 dinara (11,52 kune) trajno rješenje, već da je to osobna odluka predsjednika i privremena je", naglasio je.

Poljoprivrednici tog udruženja traže i da se uvede stroža kontrola uvoza mesa, žive stoke i mlijeka u prahu.

Podsjeća i da je prošlo 10 dana otkako su uputili pismo predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsjednici Vlade Ani Brnabić, u kojem su ponovili ranije zahtjeve i dodali uvjet da se ukine zabrana izvoza pšenice, kukuruza, brašna i drugih poljoprivrednih proizvoda. Do danas im nitko nije odgovorio. 

Poljoprivrednici u Srbiji zbog visokih cijena gnojiva izašli traktorima na ulice

Zbog toga, kao i neispunjavanja uvjeta iznesenih na prethodnim sastancima u Vladi Srbije, poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju prosvjeda, prenosi N1.


Tagovi

Prosvjed Dragan Kleut Prosvjedna vožnja Akcize na gorivo Točenje u kanistere Subvencije Zahtjevi


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]