Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje
  • 28.05.2019. 13:40
  • Dubrovačko-neretvanska, Opuzen

Stanje u poljoprivredi je iznimno loše, traže sufinanciranje police osiguranja usjeva

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" zatražila je od županije, gradova i općina sufinanciranje police osiguranja usjeva.

Foto: Depositphotos/marinv
  • 468
  • 59
  • 0

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" uputila je zahtjev za sufinanciranje police osiguranja usjeva čelnicima Dubrovačko-neretvanske županije, gradovima Opuzenu, Metkoviću i Pločama te općinama Slivno, Zažablje i Kuli Norinskoj. 

"Zbog iznimno lošeg stanja u poljoprivredi doline Neretve, te sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima financijski olakša i preuzme dio tereta osiguranja usjeva poljoprivrednih kultura, sa željom na proširenje u dijelu sufinanciranja premije osiguranja njihovih gospodarskih vozila (kombi, kamion), šaljemo vam ovaj zahtjev za sufinanciranje police osiguranja za 2019. godinu i dalje. Naime, prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, županija je financirala police osiguranja usjeva u iznosu 25% od premije. Ulaskom RH u EU prestalo se s navedenom mjerom. EU kroz mjeru 17.1. sufinancira police sa štetom 20-100% u iznosu od 70%, za poljoprivredne kulture koje su upisane u ARKOD. Police za štete do 20% kao i police za kulture i parcele koje nisu upisane u ARKOD nisu prihvatljive za financiranje kroz mjere ruralnog razvoja. 

S obzirom na praksu Splitsko-dalmatinske županije koja isto sufinancira iz vlastitog proračuna u iznosu od 25% premije, šaljemo vam ovaj zahtjev za ponovno uvođenje sufinanciranja police osiguranja. S obzirom na loše stanje u agraru doline Neretve, tražimo da se udio sufinanciranja poveća na 70% kao i kroz mjeru 17.1. ruralnog razvoja te da se u program sufinanciranja dodaju i gospodarska vozila vlasnika OPG-a, poljoprivrednih obrta te trgovačkih društava s registriranom poljoprivrednom proizvodnjom", stoji u zahtjevu koji potpisuje predsjednik Udruge mr.sc. Željko Bjeliš, dipl. ing.agr.   


Tagovi

Dolina Neretve Osiguranje Police osiguranje Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež"


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]