Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pečenje rakije
  • 03.03.2019. 11:00
  • Ličko-senjska, Udbina

Staricu (98) globili sa 430 KM zbog pečenja rakije!

Carinski djelatnici oduzeli su starici rakiju, na licu mjesta naplatili kaznu, a onda joj je još stigla i dodatna kazna za prekršaj.

Foto: Bigstockphoto/jovanmandic
  • 147
  • 6
  • 0

Mislili smo da nas u moru crnih vijesti malo što još može šokirati. Nažalost, pokazalo se da može. Zakon je, složit ćemo se - zakon i treba ga se držati, no kada vidimo da funkcionira na "manjima", ne možemo ne osjećati gorčinu. 

Naime, kako je doznao novi list, staricu (98) iz okolice Udbine, u susjednoj Hrvatskoj, koja je pekla rakiju carinski su djelatnici globili s 500 kuna (oko 130 KM) kazne, oduzete su joj 54 litre rakije, a stigla joj je i dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna (oko 400 KM)!

Diljem Like, opisuju, pri kraju su radovi na pečenju rakije na tradicijski način. Međutim, kada je uz pomoć susjeda pristavljen još jedan kotao, u dvorište joj je stigla mobilna ekipa Carinskog ureda u Zadru.

Na licu mjesta, kako smo naveli, naplaćena joj je kazna, oduzete su joj 54 litre rakije, a u petak joj je stigla dodatna kazna za prekršaj. Starica, inače, živi sama pa joj, dodaju, nije tko imao pojasniti zakonsku proceduru vezanu uz uvjete destiliranja alkohola u kućnoj radinosti.

Žitelji Krbavskog polja, zaključuju, ne pamte da je itko ovako rigorozno kažnjen zbog ovakvog prekršaja. 

Podsjećamo i na slučaj iz 2016. koji nas je također šokirao. Naime, nakon što su joj bez saslušanja odredili 18.500 kuna kazne (4.806 KM), tada 75-godišnja Zorka Kevrić, vodnjanska poljoprivrednica koja uzgaja peršin, češnjak i salatu, je u pratnji pulskog odvjetnika Gorana Pajića prvi put saslušana na Prekršajnom sudu u Puli.

4.806 KM kazne jer na salati nije bilo cijene

Zorku su kaznili jer je na vodnjanskoj tržnici prodavala peršin i češnjak na kojima nije jasno, vidljivo i čitljivo istaknula cijenu u kunama.


Tagovi

Rakija Pečenje rakije Carina Kazna Starica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete