Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 14.06.2019. 10:25
  • Primorsko-goranska, Brod Moravice

Šteta od tuče milijun kuna, proglašena elementarna nepogoda

Olujno nevrijeme s tučom veličine šake koje je pogodilo Općinu Brod Moravice ostavilo je iza sebe milijunsku štetu.

Foto: Lino Lončarić/neverin.hr
  • 804
  • 84
  • 0

Olujno nevrijeme s tučom koje je pogodilo područje Općine Brod Moravice u Primorsko-goranskoj županiji ostavile je iza sebe štetu od oko milijun kuna. Šteta je to koja čini oko 36% izvornih prihoda te općine za proteklu godinu te je župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, na prijedlog općinskog naćelnika, donio odluku o proglašenju elementarne nepogode. 

"Budući je, prema procjeni Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, u pitanju ukupna šteta u iznosu oko milijuna kuna što čini 36 posto izvornih prihoda proračuna Brod Moravica za proteklu godinu, ispunjeni su uvjeti iz Zakona o ublažavanju i otklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Stoga je na prijedlog općinskog načelnika Brod Moravica župan Komadina proglasio prirodnu nepogodu za to područje te obvezao Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da tu odluku unese u Registar šteta", navodi se iz te Županije. 

Tuča veličine šake pogodila Gorski kotar, obilni pljuskovi s tučom i u središnjoj Hrvatskoj

Podsjećamo, tuča veličine šake pogodila je 11. lipnja Brod Moravice u Gorskom kotaru, a obilni pljuskovi sručili su se i na središnju Hrvatsku. Jako grmljavinsko nevrijeme razvilo se u kasnim poslijepodnevnim satima na sjeveru Gorskog kotara, nastavno na slovenske grmljavinske ćelije.


Tagovi

Tuča Oluja Štete Elementarna nepogoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]