Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • E-Tract
  • 31.03.2021. 07:30

Stiže električni robot za povrćarstvo - istovremeno koristi tri priključka

Robot E-Tract ima mogućnost priključivanja alata za obradu s prednje i stražnje strane, ali i u sredini. Prodaja kreće ove godine, a kolika je cijena?

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 311
  • 24
  • 0

Francuska tvrtka Elatec spremna je predstaviti svoj robot E-Tract koji ima mogućnost priključivanja alata za obradu s prednje i stražnje strane vozila, ali i u njegovoj sredini kako bi poljoprivrednici mogli istovremeno koristiti više njih, piše future farming.

Tako se, primjerice, na njega može priključiti plug, stroj za uklanjanje plastične folije, sijačice, drljače, prskalice i slično. U tu svrhu u središtu ima trokut, straga standardno spajanje u tri točke, a koriste se uobičajeni priključni strojevi za uzgoj povrća.

Osim toga, ovaj se robotski stroj može pohvaliti dobrim voznim performansama zahvaljujući čvrstoj šasiji, velikim kotačima, servo upravljačem i velikoj brzini za robotski sustav s više od 6 km/h. Njegov mehanički dizajn slijedi tipične koncepte poljoprivredne opreme s jednostavnim i standardnim dijelovima koji se lako mogu održavati i popravljati na gospodarstvu.

Ima električni pogon i u potpunosti radi na litijevim baterijama. Za smjernice i navigaciju koristi kamere u boji i 3D ili kamere i RTK-GPS, koje upotrebljavaju tehniku satelitske navigacije.

Ove godine kreće prodaja

"Razvijamo ga i testiramo, a sada je vrijeme da postanemo poznati javnosti", rekao je Emmanuel Labriffe iz ove tvrtke, koja je osnovana 2011. godine, a bavi se projektiranjem i proizvodnjom opreme za poljoprivredu i male industrije. No, sada se specijalizirala za električne strojeve.

Još od sredine 2019. godine ispituju ovakva dva robota u ispitnom centru za voće i povrće u Parizu (Center Technique Interprofessionnel des Fruits et Légumes, CTIFL), a od ove godine kreće njihova prodaja u Francuskoj i Nizozemskoj i to po cijeni od čak 65.000 eura.

Kako radi ovaj robot pogledajte u videu:


Tagovi

Elatec E-Tract Robot Povrćarstvo Priključci


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]