Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internacionalizacija poslovanja
  • 26.01.2014. 18:25

Što je kvalitetna mehanizacija bez branda?

Tržište poljoprivredne mehanizacije uvijek je funkcioniralo u uskoj vezi sa poticajima. Ostati na hrvatskom tržištu značilo bi propast za sve proizvođače mehanizacije

  • 1.124
  • 136
  • 0

Posljednjih pet kriznih godina u Hrvatskoj posebice je bilo teško za proizvođače poljomehanizacije. Od totalne propasti spasila ih je činjenica da većinom rade za izvoz, no stvar otežava činjenica da Hrvatska nije brandirana kao zemlja kvalitetne proizvodnje. Stoga proizvođači poljomehanizacije velike nade polažu u internacionalizaciju, a prvi koraci napravljeni su na najjačim svjetskim sajmovima u Maroku, Njemačkoj, Italiji, a pregovara se i sa Kinom.

Iako kvaliteta hrvatskih proizvođača mehanizacije nikad nije bila upitna, cijenom je teško konkurirati jeftinoj radnoj snazi, kao i zemljama koju su svoju proizvodnju uspjele brandirati. Ono što se u 2013. događalo s poticajima odrazilo se i na tvrtke orijentirane na domaće tržište. Nema poticaja - nema prodaje mehanizacije. Sve tvrtke u Klasteru poljomehanizacije su stoga izvozno orijentirane, jer inače za njih u Hrvatskoj opstanka nema.


Tagovi

Kvaliteta Deutz-Fahr Hittner Kombajn Izvoz Željko Erkapić Klaster poljomehanizacije Poljoprivredna mehanizacija


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com