Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržnice
  • 30.03.2020. 12:55

Što navodi Odluka o iznimnom dopuštenju rada za određene vrste tržnica?

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je Odluku o dopuštanju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašene epidemije Covid 19. 

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
  • 204
  • 20
  • 0

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 27. ožujka 2020. godine, donio je Odluku o dopuštanju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašene epidemije Covid 19. 

Podsjećamo, tržnice su dijelom ponovno otvorene, a ovom Odlukom se dopušta rad zatvorenih objekata u sastavu tržnice (prodavaonice i kiosci) u kojima se prodaje hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko-medicinski proizvodi te poljoprivredni lijekovi i hrana za životinje, kako bi se osigurala opstojnost hrvatske proizvodnje i nužne opskrbe potrošača. 

Dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju tržnicama kojima je dopušten rad dužne su, osim općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno:

  • osigurati da se kod ulaza u ili pred prodavaonicama i kioscima, odnosno ulaza u zatvorene tržnice, kao ni u samim prostorima zatvorenih tržnica, ne stvaraju gužve, te jasne upute o tome staviti na sve ulaze u zatvorene tržnice i vidljiva mjesta u prodavaonicama i kioscima;
  • primjenjivati mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora;
  • organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja;
  • redovito provjetravati prostore u zatvorenim  zatvorenim tržnicama, u prostorima za korisnike osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke te uz njih postaviti kratku obavijest o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti;
  • na vidnim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke, koja je započela sa svojom primjenom 28. ožujka 2020. godine.

Što se navodi u Odluci, provjerite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Tržnice Zatvoreni objekti Odluka Civilni stožer RH Covid 19 Mjere opreza


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]