Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gigafactory
  • 21.02.2020. 19:00
  • Grünheide, Njemačka

Sud odobrio: Tesla nastavlja krčiti šumu za izgradnju tvornice automobila

Sud je tužbu udruga odbacio u četvrtak, istaknuvši da je njegova presuda konačna. Ovu je odluku pozdravilo Udruženje njemačke industrije (BDI), ali i ministar ekonomije Peter Altmaier.

Foto: Depositphotos/romankrykh@gmail.com
  • 957
  • 202
  • 0

Tesla, američki proizvođač električnih automobila ipak je ishodio od suda dozvolu za nastavak krčenja šume u blizini Berlina, a radi izgradnje prve tvornice "Gigafactory" u Grünheideu. 

Podsjetimo, njemački je sud u subotu naredio obustavu sječe, a na temelju tužbe ekoloških udruga koje smatraju da se sječom ugrožava vodoopskrba i infrastruktura. 

Zaustavili Teslu u sječi šume na mjestu gdje planira graditi tvornicu automobila

Sud je tužbu udruga odbacio u četvrtak, istaknuvši da je njegova presuda konačna, piše reuters. Ovu je odluku pozdravilo Udruženje njemačke industrije (BDI), ali i ministar ekonomije Peter Altmaier

Parlamentarni zastupnici kršćanskih demokrata (CDU) i liberala (FDP) koji su skloni poslovnim krugovima, upozoravali su da će pravna bitka protiv Teslinog Gigafactoryija ozbiljno narušiti imidž Njemačke kao lokacije s dobrim uvjetima za poslovanje. Također, planove Tesle podupiru regionalne vlasti

No, aktivisti i dalje ne odustaju. Grupa koja sebe naziva "pirati drveća" pod motom "Gore drveće, dolje kapitalizam!", zauzeli su šumu kako bi spriječili Teslu da izgradi tvornicu. "Postrojenje je ovdje samo da bi izgradilo sportska vozila za snobove koja ubijaju ljude", izjavili su danas. 

Plan je američke kompanije do kraja mjeseca raskrčiti zemljište veličine 300 hektara na kojem se prostire 92 hektara većinom borove šume, započeti proizvodnju u srpnju 2021., godišnje proizvoditi 500 tisuća vozila i otvoriti do 12.000 radnih mjesta.


Tagovi

Tesla Gigafactory Krčenje šume Njemački sud Tvornica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.