Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saobraćajna nesreća
  • 14.10.2019. 17:00

Sudar kamiona: Jedan konj uginuo, drugi se razbežali po autoputu

Samo nedelju dana ranije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabeležila je i Policijska uprava ličko - senjska u susednoj Hrvatskoj.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
  • 2.313
  • 115
  • 0

Jedan konj je uginuo, a nekoliko njih pobeglo je i trčalo autoputem nakon što su se jutros na autoputu A1, sudarila dva kamiona od kojih je jedan prevozio konje. Do teške saobraćajne nesreće došlo je u blizini Benkovca, kod odmarališta Pristeg, a prema dosadašnjim informacijama, u teškoj nesreći nema povređenih osoba. 

Samo nedelju dana ranije, nesreću u kojoj je stradao konj, zabeležila je i Policijska uprava ličko - senjska. Nesrećni konj, bez nadzora vlasnika nalazio se na kolskom putu, a stradao je od udara automobila. Saobraćajna nesreća dogodila se 8. oktobra u 6.30 sati na deonici državnog puta broj 1 u mestu Jošani. Vozač, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao je ličnim automobilom slovenačke nacionalne oznake, iz smera Korenice u smeru Udbine pa je prednjim desnim delom automobila udario u konja, odbacio ga ulevo na meki teren gde je uginuo, a vozilu je pričinjena materijalna šteta.

"Izvršenim uviđajem utvrđeno je da se konj na kolskom putu nalazio bez nadzora vlasnika pa mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici preduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja.
 
Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni da drže  životinje pod nadzorom i da preduzmu sve mere kako se životinje ne bi zadržavale na saobraćajnicama.

Takođe, pozivamo i vozače na maksimalni oprez na putevima i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uslovima u saobraćaju", napominje policija. 


Tagovi

Saobraćajna nesreća Konj Automobil Autoput


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!