Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 07.10.2015. 18:15

Sufinanciranje osiguranja za poljoprivredu!

Poljoprivrednici s područja Dubrovačko-neretvanske županije, koji svoje nasade, stoku ili gospodarske objekte imaju osigurane od suše, požara i drugih nepogoda, mogu od županije dobiti i do 30 tisuća kuna za sufinanciranje police osiguranja.

  • 413
  • 33
  • 0

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je javni poziv potencijalnim korisnicima s njezina područja, za podnošenje zahtjeva za potpore po osnovi plaćene premije osiguranja na temelju odluke o mjerama potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Potpore se odobravaju po osnovi plaćenih premija osiguranja za biljnu i stočarsku proizvodnju, uzgoj riba i drugih vodenih organizama u akvakulturi, usjeva, sadnog materijala, višegodišnjih nasada, staklenika, plastenika te rasplodne i tovne stoke, kao i proizvodnih objekata i opreme u poljoprivredi Dubrovačko-neretvanske županije za 2015. godinu.

Prijaviti se mogu osigurane osobe

Županija vraća dio novca za osiguranje usjeva, stoke, nasada i gospodarskih objekata!

Prijaviti se mogu pravne i fizičke osobe koje su za svoju proizvodnju osigurane policom osiguranja od šteta i to:

  • komercijalna poljoprivredna gospodarstva, odnosno trgovačka društva, obrti, zadruge i OPG-i te
  • korisnici povlastica za akvakulturu

Potpora se daje do 25% iznosa uplaćene premije za tekuću godinu, a odnosi se na policu osiguranja od rizika zbog mraza, tuče, suše, požara i udara groma, olujnih vjetrova, gubitka kvalitete voća i povrća, bolesti i uginuća životinja. Maksimalni iznos potpore tijekom jedne godine za pojedinu pravnu ili fizičku osobu iznosi 30.000,00 kn, a isplaćuje se do kraja tekuće godine na žiro račun korisnika.

Zahtjev i polica osiguranja

Da bi se ostvarila potpora, potrebno je podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za ruralni razvoj i poljoprivredu, Dubrovačko-neretvanske županije, Zrinsko-Frankopanska 1, 20355 Opuzen te priložiti originalnu ili ovjerenu policu osiguranja, potvrdu o njezinu plaćanju, presliku osobne iskaznice, obrtnice ili izvoda iz sudskog registra, odnosno rješenje o upisu poljoprivrednih gospodarstava ili upisnik proizvođača u ekološkoj poljoprivredi, ovisno o tome radi li se o tvrtki, obrtu ili obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Priložena dokumentacija će se provjeravati

Ukoliko osiguranik ima skupnu policu osiguranja, uz zahtjev prilaže njezinu presliku i potvrdu osiguravajućega društva, koju je ovjerio njezin ugovaratelj. Korisnici županijske potpore, odnosno podnositelji zahtjeva, nakon njegove predaje mogu očekivati nadzor mjerodavnih osoba, s ciljem provjere istinitosti podataka i opravdanosti zahtjeva.

Ako greškom nekome bude uplaćen viši iznos potpore od onog utvrđenog odlukom o njezinu odobrenju, korisnik je višak novca dužan vratiti u županijski proračun, a ukoliko da neistinite podatke, slijedećih pet godina neće mu biti odobrena niti jedna županijska potpora u poljoprivredi.

Potpore se isplaćuju do kraja godine

Zahtjevi se primaju do 20. studenoga 2015., a potpore isplaćuju do kraja godine.

Ukoliko, pak, greškom dođe do isplate manjeg iznosa od odobrenog, korisniku će razlika biti isplaćena slijedeće godine.

Javni poziv je otvoren do 20. studenoga 2015. godine. Nepotpuni i nepravovremeni zahtjevi se neće razmatrati. Nakon donošenja odluke o odobrenju potpore, županijski Upravni odjel obavijestit će podnositelje o isplati, visini i namjeni odobrene potpore koja će im biti isplaćena do kraja godine. Za dodatna pitanja nazovite na 672-673 ili kontaktirajte na e mail: ivica.provic@dubrovnik-neretva.hr Obrazac zahtjeva možete preuzeti i ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Dubrovačko-neretvanska županija Javni poziv Zahtjev Premija osiguranja Stočarska proizvodnja Uzgoj riba Sadni materijal Plastenici Tovna stoka Proizvodni objekti Pravne i fizičke osobe Povlastice za akvakulturu Mraz Požari Tuča Suša Skupna


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs