Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organski proizvodi
  • 18.07.2019. 19:00

Švedsko tržište otvoreno za srpske organske proizvode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović sastao se  danas, 18. jula 2019. godine, sa ambasadorom Švedske u Beogradu, Janom Lundinom. Fokus sastanka bio je na organskoj proizvodnji i otvaranju švedskog tržišta za plasman srpskih poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • 91
  • 3
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović sastao se  danas, 18. jula 2019. godine, sa ambasadorom Švedske u Beogradu, Janom Lundinom. Tema sastanka bila je poseta Kraljevini Švedskoj, tokom koje će se Nedimović, susresti sa švedskom ministarkom ruralnog razvoja, Jeni Nilson.

Stanje i perspektiva organske proizvodnje u Srbiji

Fokus sastanka bio je na organskoj proizvodnji i otvaranju švedskog tržišta za plasman srpskih poljoprivrednih proizvoda. Švedska posebnu pažnju poklanja aspektu organske proizvodnje hrane, održivom razvoju, ekološkim standardima u poljoprivredi, pravilnom tretmanu i uzgoju životinja i finansijski je sposobna da prihvati visokokvalitetne organske proizvode.

"Organska proizvodnja trebalo bi da bude jedan od stubova domaće poljoprivredne proizvodnje", rekao je Nedimović i naglasio da je dodatna vrednost organske proizvodnje dva do tri puta veća u odnosu na konvencionalnu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Švedsko tržište Organski proizvodi Organska poljoprivreda Branislav Nedimović Jan Lundin Jeni Nilson


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.