Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 04.02.2017. 10:30

Syngentino savjetovanje poljoapotekara

Syngenta je i ove godine, već tradicionalno održala u Termama Tuhelj Program savjetovanja.

  • 3.582
  • 370
  • 0

Syngenta je i ove godine, već tradicionalno, 03. veljače, održala u Termama Tuhelj Program savjetovanja koji je bio podijeljen u dva bloka: Blok ratarske kulture i Blok vinove loze i ostalog.

U pozdravnom se govoru Matko Mesić osvrnuo na zahtjevnu i turbulentnu godinu koja je iza njih i u kojoj su, unatoč općenitom padu na tržištu sjemenarstva i zaštite bilja, uspjeli ostvariti rezultat jednak prethodnoj godini. Sredinom 2017. kineska tvrtka ChemChina postati će vlasnik Syngente i prema svim informacijama s kojima raspolažu sada, u njihovom poslovanju neće doći do promjena.

Anto Andabak, voditelj prodaje, je kratko najavio svoj prodajni tim, nove grupe aktivnih tvari, nove proizvode u vinogradarstvu, voćarskom programu.

Blok ratarske kulture

Izlagalo se o važnosti poznavanja biologije i simptoma bolesti, kako bi se mogla na vrijeme prevenirati, te zaštititi biljke pravovremeno i pravovaljano kako bi na taj način zaštitili i svoja ulaganja. Siniša Papaik je predstavio novi fungicid u zaštiti žitarica Seguris Xtra, koji ima tri različita mehanizma djelovanja i teško ga ispire kiša.

Savjetovanje poljoapotekara

Predstavljena je i nova generacija hibrida kukuruza koji imaju dobre ekonomske osobine, stabilnost, ekonomičnost, i poseban je naglasak stavljen na SY Zephir i SA Zoan.

Izlaganje Zorana Lugara popraćeno je s predavanjem Ivice Malovića i Siniše Jelovčana koji su predstavili herbicide bitne za suzbijanje korova u kukuruzu (Lumax, Elumis Peak, Elumis Banvel), te Karate Zeon i Chess kao saveznike u borbi protiv štetnika u ratarskim kulturama kao što su žičnjaci, kukuruzna zlatica, repičine pipe, repičin sjajnik, crvenilo kukuruza i dr.

Blok vinove loze i ostalog

Josip Ražov je održao predavanje o karakteristikama i pozicioniranju novog fungicida protiv truleži ploda i skladišnih bolesti jabuke, te truleži vinove loze.

Programi kojima će se Syngenta posvetiti ove godine obuhvaćaju pravilno rukovanje sa zaštitnim sredstvima, razumijevanje etiketa, nošenje zaštitne opreme, redovito održavanje ispravnim uređaje za primjenu.

Predavanje Syngentinih stručnjaka

Natalija Galzina je dodala kako će se veliki naglasak staviti na suzbijanje zanošenja (drifta) te se osvrnula na razne posljedice koje time mogu nastati kao što su kontaminacija vode i zraka, prolaznici, stambeni objekti koji su blizu, oštećenja organizama, ptica, sisavaca i dr.

Za kraj drugog bloka, posjet digitalnom svijetu obavljen je predavanjima Danka Tolića koji je istaknuo kako je zadatak tvrtke razumjeti nove generacije, njihove navike i potrebe te uspostaviti komunikaciju s njima na taj način, ali i predavanjem Vedrana Stapića u kojem smo mogli čuti kako adaptirati sadržaj da poruka što bolje dođe do korisnika, te preporuku za Agroklub, aWEB i eGAP kao Internet podršku sektoru proizvodnje hrane.


Tagovi

Syngenta Poljoapotekari


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]