Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Transport živih životinja
  • 03.09.2020. 15:00

Tajfun zahvatio brod s gotovo 6.000 grla stoke, nestao i 41 član posade

Japanska obalna straža u potrazi je za teretnim brodom koji je u srijedu navečer uputio poziv u pomoć zapadno od otoka Amami Oshima na jugozapadu ove azijske zemlje. Do sada je pronađen samo jedan član posade.

Foto: JumpStory
  • 1.465
  • 177
  • 0

Japanska obalna straža je u potrazi za teretnim brodom s 42 člana posade, a koji je prevozio 5.867 goveda. Brod je nestao nakon izdavanja signala za pomoć zbog tajfuna Maysak. S plovila su u srijedu navečer po lokalnom vremenu uputili poziv u pomoć zapadno od otoka Amami Oshima na jugozapadu ove azijske zemlje.

Kako javlja japanska obalna straža, jedan član posade je pronađen kako u spasilačkom prsluku pluta u nemirnom moru, a potraga za još njih 41 se nastavlja.

Brodu je otkazao motor

Većina članova posade je s Filipina, točnije njih 39, dok su dvije osobe s Novog Zelanda i jedna iz Australije. Prema navodima obalne straže spašeni čovjek je Saren Edvarodo, 45-godišnji Filipinac koji tvrdi da je brodu otkazao motor prije nego što ga je udario val i prevrnuo se.

Traže od Vučković zabranu prijevoza živih životinja koji traje duže od 8 sati

Nastavlja se potraga za ostalima, a u nju su uključena tri broda, pet zrakoplova i dva ronioca.

Brod je otputovao iz Napiera na Novom Zelandu 14. kolovoza prema luci Jingtang u Tangshanu u Kini, a očekivalo se da će putovanje trajati 17 dana.

Aktivisti ukazuju na rizike transporta živih životinja

Novozelandska organizacija za zaštitu životinja SAFE rekla je da je ova tragedija pokazala rizike trgovine povezane s izvozom živih životinja. "Ova goveda nisu smjele biti na moru", napomenula je voditeljica organizacije Marianne Macdonald.

Podsjećamo, Europska unija će osnovati istražni odbor koji će istražiti kršenje zakona EU o zaštiti životinja tijekom prijevoza i s njim povezanih operacija unutar i izvan njenih granica, uključujući zračni, cestovni, željeznički i morski transport.

EU osniva istražni odbor za ispitivanje kršenja pravila u transportu živih životinja

Sve je češće kršenje dobrobiti životinja tijekom prijevoza, a posljednji veći slučaj u Europi zabilježen je u lipnju kada je brod Neameh isplovio iz Kolumbije s oko 4.000 grla stoke.

Zaustavila ga je španjolska policija i carinici u pratnju ratne mornarice kako bi istražili krijumčare li kokain. Da bi uopće pretražili plovilo, morali su koristiti aparate za disanje jer su uvjeti na brodu bili nepodnošljivi. Mnoge životinje su ležale danima uginule na hrpama izmeta, trule hrane i urina.


Tagovi

Tajfun Japan Nestao brod Nesreća Prijevoz životinja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]