Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obilna kiša
  • 29.09.2022. 14:00
  • Istarska, Pazin

Teško stanje u Istri: Sela odsječena, prijete odroni, otežana opskrba vodom

Hrvatske vode donijele su rješenja o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava, ne samo u Istarskoj županiji.

Foto: Grad Pazin
  • 389
  • 78
  • 0

Područje Bujštine, Buzeštine, Pazinštine i Poreštine teško je pogođeno velikim količinama kiše koja je noćas pala na području Istarske županije. Sela su zbog odrona odsječena, ceste uništene i otežana opskrba vodom. 

Kako je objavio Grad Pazin, uslijed dugotrajne suše i ispucale zemlje, noćašnje kiše uzrokovale su veliki broj odrona čije su posljedice puknuća i izvlačenja vodovodnih cijevi te više odrona na cestama na podučju mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska.

Isporuka vode za Grdoselo, Kašćergu i Buraj je uspostavljena, dok se za Dršćevku i Ulice Jurja Dobrile i Štefanije Ravnić utvrđuje mjesto kvara radi sanacije te molimo za strpljenje. Bez vode je bio i sam Pazin. 

Mediji prenose i da se u selu Bankovci nalaze opasna klizišta nedaleko jedne kuće i jedne štale s 13 krava.

➡️NOVO 11:45 OTKLONJEN KVAR TE OSIGURANA ISPORUKA VODE NA PODRUČJU GRADA PAZINA Isporuka vode biti će uspostavljena do...

Objavljuje Grad PazinČetvrtak, 29. rujna 2022.

Ravnateljstvo civine zaštite RH objavilo je da su, u ovoj županiji, Hrvatske vode donijele danas, 29. rujna, u 00:00 sati rješenje o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području Mali slivovi Mirna – Dragonja – Boljunčica, za dionicu: Rijeka Mirna – gornji tok. 

U 01:30 sati donijele su rješenje o uspostavi izvanrednog stanja na zaštitnim vodnim građevinama za dionicu Rijeka Mirna – gornji tok. 

Izvanredne mjere uspostavljene su i u Primorsko-goranskoj županiji na branjenom području Mali sliv Gorski kotar, za dionicu: Kupa (gornji tok), na zaštitnim vodnim građevinama za dionicu Kupa – gornji tok, za dionicu Kupa – donji tok te za branjeno područje Mali sliv Gorski Kotar, za dionicu Kupica. 

U Karlovačkoj županiji su s obzirom na velike količine padalina i porast vodostaja, u stanju pripravnosti sve žurne i komunalne službe grada. U tijeku je postavljanje box barijera i njihovo punjenje pijeskom na mjestima gdje nije branjeno područje nasipom. Grad Karlovac podijelio je vreće i najlone po mjesnim odborima i gradskim četvrtima, stoji u objavi. 


Tagovi

Istra Pazin Poplava Oborine Odsječena sela


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]