Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 08.07.2022. 08:55
  • Grad Zagreb, Zagreb

Tolušić: Nisam kriv, Vukovac: Nalazi revizora postavljaju pitanje odgovornosti ministrice

Dok se čeka odluka o istražnom zatvoru, ne staju reakcije na uhićenje bivšeg ministra. Nalazi revizora EK direktno postavljaju pitanje odgovornosti ministrice i njenih najbližih suradnika, kaže zastupnica Ružica Vukovac

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 740
  • 194
  • 0

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, nakon jučerašnjeg ispitivanja u Uredu europskog javnog tužitelja (EPPO), prenoćio je u pritvoru na Oranicama u Zagrebu, a danas se očekuje odluka o istražnom zatvoru.

Kako je za HRT istaknuo njegov odvjetnik Nikola Mandić, negirao je krivnju, iznosio obranu, odgovarao na sva postavljena pitanja, sve detaljno pojasnio pozivajući se na materijalnu dokumentaciju. Danas će tako, bude li prijedloga za određivanje istražnog zatvora, imati tijekom dana ročište na Županijskom sudu kod suca istrage, a ako ne, pustit će ga na slobodu. 

I dok se čekaju sudske odluke, ne nedostaje reakcija na uhićenje, ne samo bivšeg ministra poljoprivrede već i potpredsjednika Plenkovićeve Vlade. 

Da ga je on poslao u zatvor, tvrdi europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić koji je Tolušića prije šest mjeseci prijavio EPPO-u. 

"Ima vas još puno na mom popisu, malo po malo križam imena", poručio je između ostalog.

Ružica Vukovac, saborska zastupnica i članica Odbora za poljoprivredu, naglasila je da nalazi revizora Europske komisije direktno postavljaju pitanje odgovornosti ministrice i njenih najbližih suradnika koji su “zaslužni” što će hrvatska poljoprivreda ostati bez velike svote novca iz EU fondova.

O Tolušićevoj vinariji se već dugo priča, "potpuno je zakonito" rekla je 2020. ministrica

"Prema dostupnim informacijama revizori su najveće zamjerke imali na izravnim potporama i to zbog loše odrađenih kontrola na terenu, a zatim i na tzv. tržišnim potporama i to zbog Vinske omotnice", komentirala je. 


Tagovi

Tomislav Tolušić Uhićenje Bivši ministar Ivan Vilibor Sinčić Ružica Vukovac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).