Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plavi dizel
  • 21.06.2018. 08:30

Tolušić: Plavi dizel možete utočiti i u fritezu ako ju koristite u poljoprivredi

Možete plavi diesel izravno utočiti u poseban spremnik, kanister, bocu, bačvu, bure, kantu, lavor, lonac, u vrećicu ako vam ne iscuri, dokle god imate karticu koja vam to omogućava, i potrebne količine na njoj.

Foto: Wikimedia Commons/Santeri Viinamäki
  • 11.993
  • 592
  • 2

Nakon što se ovoga tjedna Udruga OPG-a Hrvatske Život oglasila priopćenjem u kojem traže ukidanje plavog dizela te pravilo o izravnom točenju, reagirao je i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić

Na svom je Facebook profilu sinoć ovu situaciju komentirao ovako: 

"Dragi moji poljoprivrednici, trudim se ne reagirati na raznorazne neistine koje određene udruge šire po terenu, ali neke stvari stvarno moram komentirati.

Prije par mjeseci, u suradnji sa Ministarstvom financija, donijeli smo novi Pravilnik o korištenju plavog diesela, na vašu inicijativu, i njime ispravili velik dio nepravdi koje su vas mučile. I sve je super i sve je za 5, osim ekipe koja sad, iz ne znam kojeg razloga, širi neistine, po portalima i po facebooku, da se plavi diesel mora izravno utočiti. Čak su i pojam izmislili.

Istina je, plavi diesel možete izravno utočiti u traktor, bager, kombajn, kosilicu, frezu, a što se mene tiče i fritezu ako ide na plavi diesel i koristite ju u poljoprivredi, znači sve moguće radne strojeve koje koristite.

I naravno, možete plavi diesel izravno utočiti u poseban spremnik, kanister, bocu, bačvu, bure, kantu, lavor, lonac, u vrećicu ako vam ne iscuri, dokle god imate karticu koja vam to omogućava, i potrebne količine na njoj. I to odvesti na svoje imanje i tamo koristiti u poljoprivredne svrhe.

Očito imamo fake news i u poljoprivredi."

Tolušićeva je objava uglavnom naišla na odobravanje poljoprivrednika koji u svojim komentarima većinom podržavaju njegov rad. 


Tagovi

Plavi dizel Izravno točenje Tomislav Tolušić OPGH Život


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.